BUGARIN POSETIO NIŠ I UZEO "METLU" U RUKE: Pobesneo zbog SMEĆA, a samo zbog OVOGA se neće vraćati u Srbiju (VIDEO)
Bugarsko-rumunski turista koji čisti Niš, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Румънеца Чисти България

neverovatno

BUGARIN POSETIO NIŠ I UZEO "METLU" U RUKE: Pobesneo zbog SMEĆA, a samo zbog OVOGA se neće vraćati u Srbiju (VIDEO)

Poznati influenser koji se predstavlja kao "Rumun koji čisti Bugarsku" posetio je Niš i devastirao se

Objavljeno:

Bugarski turista koji je nedavno posetio Niš sa porodicom, ostao je zatečen smećem koje je ugledao na zelenoj površini pored trotoara pa je učinio neverovatan gest: sam je zasukao rukave, stavio rukavice, uzeo vreće i - pokupio ga. Turista je slikao stanje pre njegove ekološke akcije i posle toga, kao i slike čišćenja na kojima se vidi kako sa gumenim rukavicama stavlja smeće u crne kese. On je napravio paralelu u odnosu prema smeću koji imaju žitelji Rumunije, Bugarske i Srbije, i svojim gestom poslao jaku ekološku poruku građanima.

-I kao u Rumuniji i Bugarskoj, isti balkanski stav kada je đubre na terenu u pitanju. Svi prolaze i čekaju lokalnu vlast. Da je uvek "neko drugi odgovoran". Vidi se svojim očima. Ovo je bilo odmah pored prodavnice – objavio je turista iz Bugarske na „Fejsbuk“ stranici „Rumun čisti Bugarsku“ (Румънеца Чисти България) uz fotografije na kojima se vidi čišćenje smeća na ulici u Nišu.

On je ovu akciju iskoristio da bi poslao ekološku poruku i svojim sunarodnicima.

- Osmesi za podršku BG. Ne bi trebalo da dolazite i čistite u Srbiji, već dok provodite odmor u Bugarskoj, uzmite nekoliko minuta i očistite sopstvenu zemlju. Mnogi kažu da nemaju vremena da čiste oko sebe. Uradi to dok si na odmoru! Srce će ti se radovati! Molim vas da sa osmehom komentarišete, da više ljudi vidi moje postove koje samo nekolicina vas vidi – poručio je Bugarin u video poruci koja je objavljena ovoj Fejsbuk stranici.

Ono što je gostu iz inostranstva posebno zasmetalo bio je i duvanski dim u ugostiteljskim objektima, od koga nisu mogli da pobegnu čak ni u poslastičari!?

Pa, iako priznaje da je Niš grad sa zanimljivom istorijom koji vredi posetiti “ako vam ne smeta pušenje”, on navodi da to neće opet učiniti sve dok u cigarete ne budu zabranjene u restoranima I kafićima.

- Mačka u smeću, pušenje i ostalo zbog čega sam odlučio da ne posetim Srbiju dok potpuno ne zabrane pušenje u restoranima/kafićima. Niš je veoma blizu Sofije, pa smo pre nekoliko nedelja odlučili da ga obiđemo sa našom decom. Ovo je miran grad sa zanimljivom istorijom koja je zvučala sjajno. Ali kao i u većini mesta u Bugarskoj, puše unutra. Čak i u poslastičarnici! Barem u Srbiji zakoni dozvoljavaju, dok je u Bugarskoj zabranjeno i niko ne obraća pažnju. Ako vam pušenje ne smeta, vredi posetiti. Lično se neću vraćati u Srbiju dok potpuno ne zabrane pušenje u restoranima/kafićima – navodi se u objavi gosta iz inostranstva.

Stranica na kojoj je objavljena ova nesvakidašnja „turističko-ekološka akcija“ promoviše građanski aktivizam na zaštiti i čišćenju životne sredine a sudeći po nazivu, autor, koji je bio u Nišu, verovatno je rumunskog porekla.

Bugarski turisti opsedaju Niš

Bugarski turisti poslednjih godina masovno posećuju Niš, ne samo tokom novogodišnjih praznika već cele godine. Zaključno sa novembrom prošle godine, u Nišu je boravilo skoro 10.000 turista iz Bugarske, čime zauzimaju ubedljivo prvo mesto na listi stranih turista.

Prema rečima turističkih poslenika i operatera - za razliku od ovog ekološkog aktiviste - veliki broj Bugara u Niš dolazi upravo zato što je u većini kafana i kafića dozvoljeno pušenje.

Organizovane turističke grupe dolaze u Niš vikendom pa petkom i subotom, tradicionalno traje "opsada" niških kafana turistima iz ove zemlje. I niški muzičari su se prilagodili, pa mnogo već znaju i bugarske najpoznatije pesme, iako je primetno da turisti iz susedne zemlje odlično poznaju našu muzičku scenu, a pogotovo repertoar Bobana Zdravkovića koji je veoma popularan u njihovoj zemlji.

Bonus video:

01:33

KAKO JE RUMUNIJA NAMAMILA STOTINE HILJADA TURISTA? Goja: Za ovaj iznos ljuljaju im krevete i prave buku! IPAK STRANCI ODUŠEVLJENI

(Espreo/ Blic/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.