ONE SE BORE SA TEŠKOM DIJAGNOZOM! Ne dozvolimo da u borbi sa rakom dojke budu same, posebno ne na današnji dan!
Žene koje imaju rak dojke, Foto: Budi human

nacionalni dan borbe protiv raka dojke

ONE SE BORE SA TEŠKOM DIJAGNOZOM! Ne dozvolimo da u borbi sa rakom dojke budu same, posebno ne na današnji dan!

Današnji dan nije samo dan svesti, već i dan solidarnosti i podrške ženama širom sveta

Objavljeno:
Jovana Nedeljković

Današnji dan je jedan od značajnijih datuma u kalendaru Javnog zdravlja. 20. marta se već godinama obeležava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke.

Rak dojke predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta.

Ovaj datum označava podsetnik na važnost prevencije, ranog otkrivanja i podržke ženama koje se bore sa ovom teškom bolešću. Rak dojke nije samo zdravstveni izazov, već i emocionalna bitka koja zahteva hraborost, podršku zajednice i nepokolebljivu odlučnost.

Ali današnji dan nije samo dan svesti, već i dan solidarnosti i podrške ženama širom sveta. Zato, neka nam ova prilika bude podsetnik da zajedno možemo biti izvor snage i podrške, ali i da možemo pomoći ženama koje se bore sa ovom teškom bolešću.

Slavica Savić - pošalji 116 na 3030

Slavici je dijagnostikovan kancer dojke sa metapromenama u pazuhu, nakon čeka je prošla kroz kompletnu medicinsku podršku u vidu operacije, hemioterapija i radioterapija.

Slavica je majka maloletne devojčice koju želi da gleda kako raste. Pomognimo Slavici da uživa uz svoje dete.

Slavica nije u mogućnosti da sama finansira lečenje od svoje invalidske penzije i zato joj je potrebna pomoć humanih ljudi u vidu donacija.

Pomoć za Slavicu Savić
Pomoć za Slavicu Savićfoto: Budi human

Miljana Milašinović - pošalji 722 na 3030

Miljani je u oktobru 2019. godine dijagnostifikovan kancer dojke. Kako Miljana zbog drugih zdravstvenih prepreka ne može da ode na magnetnu rezonancu, doktori predlažu da se odstrani cela dojka.

Sa dve godine Miljana je operisala retinoblastom levog oka. Nosi očnu protezu i devedesetih godina joj je ugrađen magnet u očnu duplju, zbog kog ne sme da ide na magnetnu rezonancu. Pošto je sam zahvat vađenja magneta redak, ugradnja se radila vrlo kratko vreme, mali broj doktora ga i radi. Miljanini živci su srasli sa magnetom i operacija je veoma zahtevna.

Omogućimo Miljani sredstva za odstranjivanje magneta iz oka kako bi mogla da ode na magnetnu rezonancu i sazna u kojoj fazi je kancer dojke.

Pomozimo Miljani Milašinović
Pomozimo Miljani Milašinovićfoto: Budi human

Svetlana Mirković - pošalji 788 na 3030

Svetlani je 2016. godine dijagnostifikovan karcinom dojke, nakon čega joj je odstranjena leva dojka i jedanaest limfnih čvorova. Primila je osam hemioterapija i imala je dvadeset i šest zračenja. Nastavila je da pije lek Nolvadex, ali je nakon par meseci došlo do komplikacija, pa joj je propisan novi lek, Arimidex. Na PET skeneru u januaru 2018. godine uočeno je par sitnih promena na plućima koje su okarakterisane kao metastaze.

Sredstva su joj potrebna za lečenje, specijalističke preglede, dijagnostiku, potrebne terapije, rehabilitaciju, laboratorijske analize, za prevodilačke usluge kao i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Svetlani Mirković
Pomozimo Svetlani Mirkovićfoto: Budoi human

Ivana Bezarević - pošalji 736 na 3030

Bolest je otkrivena na sistematskom pregledu 2018. godine u januaru i istog meseca je uspostavljena dijagnoza – karcinom dojke. Od februara do avgusta 2018. godine, Ivana je imala šesnaest hemioterapija, a zatim operaciju obe dojke sa rekostrukcijom. Od decembra 2018. godine do februara 2019. godine je imala i dvadeset četiri zračne terapije dojke.

Sada se bori za život, želi da jos dugo bude sa svojom porodicom, snagu i volju joj daje ljubav koju želi da pruza svojoj deci i da bude uz njih još dugo vremena.

Pomozimo Ivani Bezarević
Pomozimo Ivani Bezarevićfoto: Budi human

Marija Oreški Tomašević - pošalji 944 na 3030

Marija se pet godina bori sa rakom dojke. Prošla je dve operacije (lampektomija 2016. godine i disekcija aksile 2018. godine) kao i mnogobrojne terapije. U jednom trenutku se sve činilo u redu, ali se na žalost kancer vratio i lokalno uznapredovao. Marija trenutno ima 5 tumora u desnoj dojci, od kojih su se 4 spojila u jedan i dve lokalne metastaze u limfnim čvorovima. S obzirom da su tumori egzulcerisali (probili kožu) mastektomija trenutno nije preporučena.

Novac se prikuplja za terapije, genetska i molekularno-genomska ispitivanja, dijagnostičke, specijalističke i kontrolne preglede i konsultacije, operativne zahvate, laboratorijske analize, medikamente, suplemente, rehabilitacije, za putne troškove i smeštaj tokom lečenja, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Pomozimo Mariji Oreški Tomašević
Pomozimo Mariji Oreški Tomašević foto: Budi human

Vesela Zrlić - pošalji 1028 na 3030

Vesela je majka dvoje dece. Sa svojom porodicom živi u Somboru. 2014. godine joj je dijagnostikovan karcinom dojke. 01.04. iste godine urađen je operativni zahvat i tumor je odstranjen. Nakon operacije je išla na hemioterapije godinu dana.

Vesela se obraća svim dobrim i humanim ljudima da joj pomognu.

Pomozimo Veseli Zrlić
Pomozimo Veseli Zrlićfoto: Budi human

Ljiljana Čečuk - pošalji 1354 na 3030

2020. godine Ljiljani je dijagnostikovan hormonski zavistan kancer dojke (C 50.4 Neoplasma malignum mammae, quadrantis superolateralis , C 77.3 Neoplasma malignum lymphonodorum axillarium et extre) sa metastazama na limfnim čvorovima u aksilama. Od izvađenih 20,4 su bile pozitivne. Ljiljana je iste godine primila 8 hemioterapija i dobila terapiju u vidu tableta.

Kako su troškovi lečenja veliki i do sada su se iscrpela sva sredstva, Ljiljana moli sve ljude dobre volje da joj pomognu svojim donacijama kako bi pobedila u svojoj borbi za život.

Pomozimo Ljiljani Čečuk
Pomozimo Ljiljani Čečukfoto: Budi human

Jelena Despotovski - pošalji 1269 na 3030

Na rutinskom pregledu u aprilu 2021. godine urađena joj je detaljna dijagnostika, koja je pokazala zastrašujuću dijagozu, invazivni karcinom dojke. Usledila su 4 ciklusa hemioterapija nakon čega su joj odstranjene obe dojke.

Kako bi Jelena pobedila opaku bolest potrebni smo joj svi mi da joj pomognemo svojim donacijama.

Pomozimo Jeleni Despotovski
Pomozimo Jeleni Despotovskifoto: Budi human

Elvira Vogrinc - pošalji 1397 na 3030

Elviri je 2018. godine dijagnostikovan karcinom dojke koji se i pored operacije i niza terapija proširio na kosti i jetru.

U avgustu 2021. godine kao i u novembru 2022. godine nakon kontrolnih skenera konstatovana je progresija bolesti.

Jedini način da se Elvira izleči je odlazak na lečenje u inostranstvo.

Porodica je iscrpela sve finansijske resurse i moli sve ljude dobre volje da pomognu Elviri da se izbori za nastavak lečenja. Ona je neverovatan borac i samo joj je potreban vetar u leđa da pobedi u ovoj borbi.

Pomozimo Elviri Vogrinc
Pomozimo Elviri Vogrincfoto: Budi human

Dragana Mišljen - pošalji 1395 na 3030

Na redovnoj kontroli, na ultarzvuku dojke, koji je Dragana radila 30.12.2021. godine uočene su dve ciste na levoj dojci, a na desnoj masa za koju se odmah javila sumnja da je maligna.

Po hitnom postupku je poslata na dalja ispitivanja na onkologiju gde je odmah urađena biopsija kojom je potvrđena dijagnoza - maligni tumor dojke.

Dragana je primorana da lečenje nastavi u privatnim ustanovama što iziskuje velike troškove pa se obraća svim humanim ljudima da joj pomognu svojim donacijama kako bi što pre nastavila sa lečenjem.

Pomozimo Dragani Mišljen
Pomozimo Dragani Mišljenfoto: Budi human

Ljiljana Gavranov- pošalji 1378 na 3030

Ljiljana boluje od karcinoma dojke. Problemi su počeli u njenoj 25. godini 2004. godine. Od tada je išla na periodične kontrole zbog visokog prolaktina i sve je bilo u redu do 2006. godine kada na ultrazvuku, a potom i na magnetoj rezonanci dobija dijagnozu karcinoma i predlog za obostranu mastektomiju sa rekonstrukcijom i ugradnjom medicinskih implantata.

Sredstva su joj potrebna za terapiju dendritičnim ćelijama u Ulmu u Nemačkoj (potrebne su dve terapije koje treba da pokrenu imuni sistem da uništava maligne ćelije) kao i za Tomo terapiju na klinici u inostranstvu gde se vrši ciljano zračenje svih promena, a da se pritom ne oštećuje okolno zdravo tkivo, specijalističke preglede, prevod medicinske dokumentacije, analize, lekove, suplemente, medikamente, kao i za troškove puta i smeštaja u inostranstvu tokom terapija.

Pomozimo Ljiljani Gavranov
Pomozimo Ljiljani Gavranovfoto: Budi human

Katarina Milovanović - pošalji 1589 na 3030

2017. godine Katarini je dijagnostikovan zloćudni tumor dojke koji se proširio na limfne žlezde (C50.8 Neoplasma malignum mammae, limites transiens) nakon čega je indikovano operativno lečenje kada je učinjena kvadrantektomija leve dojke i uklonjene su sve limfne žlezde koje su bile zahvaćene tumorom.

S obzirom na to da su u našoj zemlji iscrpljene sve mogućnosti lečenja porodica je rešenje počela da traži na klinikama u inostranstvu. Jedna klinika u inostranstvu koja proizvodi personalizovane imunološke vakcine za kancer na osnovu genetskog sekvencioniranja započela je proizvodnju vakcine za Katarinu. Za proizvodnju vakcine je potrebno 3 meseca a pošto je potrebno da Katarina primi nekoliko terapija, ovim putem se obraća svim ljudima dobre volje da joj pomognu svojim donacijama kako bi na vreme obezbedila novac za terapije.

Sredstva su joj potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, hemioterapije, laboratorijske analize, dijagnostičke preglede, konsultativne preglede, lekove, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Bonus video:

03:00

U SRBIJU STIŽU INOVATIVNI LEKOVI ZA RAK DOJKE! Pacijentkinja: Srećna sam i zahvaljujem se RFZO! Očekujem MANJI STEPEN SMRTNOSTI

(Espreso / Jovana Nedeljković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.