EVO ŠTA SU OVI PENZIONERI URADILI U SUSRET PROLEĆU: Svaka čast
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

PENZIONERI

EVO ŠTA SU OVI PENZIONERI URADILI U SUSRET PROLEĆU: Svaka čast

Udruženje zrenjaninskih penzionera sa Gradnulice sprovodi razne aktivnosti

Objavljeno:

Zrenjaninski penzioneri su po prvi put organizovali priredbu pod nazivom „U susret proleću“, u saradnji sa Mesnom zajednicom „Gradnulica“.

Priredba, održana u nedelju 17. marta u velikoj sali osnovne škole „Đura Jakšić“ u Zrenjaninu, imala je za cilj druženje ali i negovanje i širenje kulture.

Na priredbi su učestvovali pesnici i prijatelji iz Kluba knjige Žitište, Kluba za stara i odrasla lica Zrenjanin, pesnici Gradnulice članovi literarne sekcije gradskog udruženja – gost pesnik Srđan Karanović, recitatori Zdenka Trifunjagić i Ervin Gazdag, muzička sekcija Kluba za stara i odrasla lica Zrenjanin, KUD „Kolo“ Melenci, kao i solo učesnik Ivana Goršćak.

Udruženje zrenjaninskih penzionera sa Gradnulice sprovodi razne aktivnosti, ima razne sekcije, kao što su sport, kulinarstvo, kulturne aktivnosti i tim povodom smo organizovali ovu priredbu za penzionere i prijatelje koju smo nazvali „U susret proleću“, kazao je Dobrivoje Mihajlov, predsednik udruženja zrenjaninskih penzionera Gradnulica.

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

Nastupilo je 15 pesnika, par kulturno umetničkih društava, a došli su i brojni muzičari. Cilj je bio da se čuje glas kulture, kroz pesmu i poeziju, na našoj Gradnulici. Trudićemo se da organizujemo što više ovakvih događaja. Moram reći da sam veoma zadovoljan odzivom, s obzirom da je ovo tek početak jedne priče, čini mi se da uskoro nećemo imati mesta da primimo sve ali potrudićemo se, dodao je.

Ovo je prvi ovako brojan skup penzionera uz pesmu, muziku, poeziju, slikarstvo… Veliko mi je zadovoljstvo što smo dobili podršku za organizaciju. Mesna zajednica nam je obezbedila salu bez nadoknade, a nama je ideja da oplemenimo prostor i da pomognemo, na primer, nekome ko promoviše svoju knjigu a da je sa Gradnulice, kaže Mihajlov za portal Volim Zrenjanin.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Volim Zrenjanin / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.