"VIDEO SAM 2 POSLEDNJA OTKUCAJA": Goran je upoznao roditelje koji su mu donirali srce preminulog sina!
Goran Filić, Foto: Printscreen/ Prva TV

NEVEROVATNa ispovest

"VIDEO SAM 2 POSLEDNJA OTKUCAJA": Goran je upoznao roditelje koji su mu donirali srce preminulog sina!

Pre sedam godina kreću njegovi problemi sa srcem, mnogo vremena je provodio u bolnicama, mučio se, a onda su mu lekari rekli da mu je potrebna transplatacija srca

Objavljeno:

Goran Filić se spletom neverovatnih okolnosti sreo sa ljudima koji su mu donirali srce svog sina, a ovo je njegova ispovest.

Goranova priča je zaista neverovatna. Pre sedam godina kreću njegovi problemi sa srcem, mnogo vremena je provodio u bolnicama, mučio se, a onda su mu lekari rekli da mu je potrebna transplatacija srca.

- Lekari su konstatovali da mi je potrebna transplantacija srca. Nisam imao drugo rešenja. Doktorka na Dedenju mi je rekla "Filiću, idi kući. Čekaj, možda te pozovemo već sutra, a možda nikada i ne pozovemo". Ja sam se nasmejao što je njoj bilo malo čudno, rekla mi je "Ti si, ili veoma hrabar, ili lud čovek", znajući da sam 54. na listi čekanja, a da se tada, u to vreme, radila po jedna ili dve transplantacije - rekao je Goran i istakao da o transplataciji ne odlučuje to koji si na listi, već krvna grupa i mnogo drugih faktora.

Goran ima AB pozitivnu krvu grupu koja je retka, pa zbog toga nije imao konkurenciju za operaciju, te je sa 54. mesta na listi čekanja došao na prvo. Ipak, na operaciju je čekao pet meseci:

- Imao sam tu sreću da sam operisan posle pet meseci. Bio sam u veoma lošem stanju, izvadili su iz mene 60 litara vode, jer kad ne radi neki organ, srce, jetra, bubrezi, gomila se voda - rekao je Filić.

Goran je imao priliku da u jednom dokumentarcu gleda svoju operaciju, a kako je otkrio u "Jutru", video je svoje staro srce i poslednja dva otkucaja.

-U posudi kad su izvadili srce, video sam zadnja dva otkucaja srca. Onako potrešen, još sam bio na Kliničkom centru u krevetu, čim se završila emisija zamolio sam jednu medicinsku sestru da mi da olovku i papir. Ona mi je rekla "Ma lezi tu, šta će ti papir i olovka". Ona nije znala da se bavi muzikom, a tada sam na kolenima nekako uspeo da napišem pesmu "Anđeo na zemlji". Pesma je posvećena preminulom dečku koji je imao 32 godine. Pozvao sam druga koji radi sa mnom u studiju i on je uradio muziku. Kompletno sam ja uradio tekst, a posle mesec i po dana izašao sam iz bolnice, otišao do studija i snimio pesmu. Sa sinovima sam uradio i spot i ta pesma služi kao promocija bitnosti doniranja organa u Srbiji. Baš sam dobar prijatelj sa članovima grupe Divlje Jagode i pričali smo skoro da sam jedini muzičar na svetu koji u spotu ima sebe kako izgleda iznutra i spolje. Mala šala na na tu temu, ali neobična priča - ispričao je Filić koji je imao veliku želju da upozna roditelje preminulog dečka, zahvaljujući kojima je dobio novo srce:

Goran Filić
Goran Filićfoto: Printscreen/ Prva TV

- Stalno sam u sebi imao želju da upoznam te humane ljude, ko su ti toliko humani ljudi koji su dali organe svog deteta od 32 godine - otkrio je on, a porodicu preminulog dečka upoznao je posle emisije "Nikad nije kasno", gde se pojavio sa namerom da objavi celom svetu da traži ljude koji su mu donirali srce.

Bonus video:

03:31

POLICAJCI HEROJI: Gajići donirali krvnu plazmu, ovo je njihova priča (KURIR TV)

(Espreso / Prva/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.