ZA MONTAŽNU KUĆU U JEDNOM SLUČAJU NIJE POTREBNA GRAĐEVINSAK DOZVOLA: Stručnjak detaljno objasnio
Da li je za montažnu kuću potrebna građevinska dozvola?, Foto: Printscreen/Facebook/Montazne kuce Javor-inzenjering, BETA/OMS

dobro je znati

ZA MONTAŽNU KUĆU U JEDNOM SLUČAJU NIJE POTREBNA GRAĐEVINSAK DOZVOLA: Stručnjak detaljno objasnio

Ako ste imali u planu montžnu kuću ili slučan objekat, na pravom te mestu

Objavljeno:

Ukoliko ste planirali da imate montažnu kuću, modularnu, drvenu brvnaru ili kontejner kao objekat u kom ćete živeti, sigurno ste se zapitali da li vam je za tako nešto neophodna građevinska dozvola. Odgovor je da treba, ali postoji jedan slučaj u kom to možete da izbegnete.

Kako savetnik za nekretnine objašnjava, za sve objekte koji se tretiraju kao mesto za stanovanje, mora da se ima građevinska dozvola, izuzev jednog slučaja.

- Ovo su tipovi objekata koji su veoma popularni danas na tržištu nekretnina, a vi se sigurno pitate da li vam za to treba građevinska dozvola. Dakle, za sve objekte u kojima se stanuje potrebna je građevinska dozvola. Ali, naš zakon kaže da ona nije neophodna za privremene objekte, odnosno one koji se negde privremeno postavljaju - kaže Vladimir.

Takođe, poručuje da je najbolje da se proveri u opštini u kojoj planirate da pozicionirate neku od pomenutih objekata za život, kako biste bili sigurni šta je ispravno da uradite.

- Moj predlog je da je najbolje da, ako želite ovakve objekte negde da postavite i gradite, proverite u nadležnoj opštini, jer pravila mogu da se razlikuju u zavisnosti od toga - zaključuje Rafajlović.

Bonus video:

02:30

BESKUĆNICI DOBILI SPAS! Krov nad glavom za svakog nesrećnika koji nema DOM

(Esprso/Kurir/TikTok/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.