NAJBEZOBRAZNIJA MAPA JUGOSLAVIJE: Svi se zacrvene kad izgovore imena ovih mesta, a jedno se čak koristi u psovki
Selo Pičkovac, Foto: Printscreen/Youtube/Jovana Maletic

hit

NAJBEZOBRAZNIJA MAPA JUGOSLAVIJE: Svi se zacrvene kad izgovore imena ovih mesta, a jedno se čak koristi u psovki

Najsmešnija i najbezobraznija imena gradova, sela i naselja u bivšoj Jugoslaviji

Objavljeno:

Svi znamo za one, mahom psovke, u kojima nas neko tera u neka mesta, bezobraznog imena. Međutim, postoji mapa koja dokazuje da ta mesta postoje.

Na Instagram nalogu @geografija_insta osvanula je zanimljiva karta s najluđim i najbezobraznijim imenima sela i naselja u bivšoj Jugoslaviji. Mnoge od njih ne bismo smeli da izgovorimo jer smo lepo vaspitani.

Najbezobraznija mapa:

Gaćice, Grudnjak, Pišnica, Zadnjica, Pedrovo, Donje Brijanje, Dupeljevo, Gazi Baba, Prdejci, Picoder, Sisojevac, Tucanje, Stenjevac, Mozgovo, Ženodraga, Svinjišta, Tišina, Čingi-lingi, Kajgana, Ništavci i Kokošari, neka su od sela i naselja ucrtana na mapu bivše Jugoslavije.

Međutim, tu nije kraj, jer su ljudi u komentarima popunili popis bizarnih imena, a Pi*kovci, Glavati, Podgaće, Pišmanjak, Donje i Gornje Gnojnice, Cjepidlake, Donja Batina, Dušikrave, Čmarci i Zlosela samo su neki od njih.

Ova mesta zaista postoje. Gaćice su mesto u Bosni, opština Vitez. Dupeljevo je naselje pored Vranja, Picoder je selo pored Bečeja.

Tucanje je mesto u opštini Petnjica, na severoistoku Crne Gore, dok je Babina guzica nenaseljeno ostrvo u šibensko kninskom arhipelagu. Kajgana takođe postoji, i nalazi se u Hrvatskoj, u bjelovarskog bilogorskoj županiji.

Ipak, ono specijalno mesto iz svih psovki, Pi*kovac, zaista postoji, kao naselje kod Sremske Mitrovice, severno od pruge.

Bonus video:

01:59

Da li ste ikad bili u Pi*kovcu?

(Espreso / Citymagazin.rs / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.