DEVOJČICA (13) KOJA JE NAPUSTILA DEČJE SELO U SREMSKOJ KAMENICI KRIJE SE 15 DANA: Sumnja se da se nalazi ovde
Devojčica, Foto: Profimedia

O bekstvu obaveštena policija

DEVOJČICA (13) KOJA JE NAPUSTILA DEČJE SELO U SREMSKOJ KAMENICI KRIJE SE 15 DANA: Sumnja se da se nalazi ovde

O bekstvu devojčica obavešteni policija, tužilaštvo i centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima

Objavljeno:

Da li su devojčice od 13 i 15 godina, koje su napustile Dečje selo "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici, toliko snalažljive da "nekoliko policijskih uprava koje intenzivno tragaju za njima", kako je Telegrafu potvrđeno iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, nisu uspele da ih pronađu čitave dve sedmice?

U Centru za socijalni rad u Bogatiću, koji je staratelj devojčicama nakon što su zbog porodičnog nasilja izmeštene u Dečje selo, uporedo sa policijskom potragom su svakodnevno pokušavali da im uđu u trag.

- Oni su kao pravi profesionalci dobro poznavali devojčice i znaju sve o njima. Od prvog dana kada su obavešteni da su devojčice nestale sumnjali su da se obe ili makar jedna krije u Rumi gde živi dečko mlađe devojčice. Njima je bilo poznato da je J.M. i ranije napuštala Selo zbog dečka i da se vraćala u ustanovu. Ovog puta je, međutim, nagovorila stariju sestru da zajedno pobegnu i neuobičajeno dugo se nije vratila, a nije se znalo gde se kriju i da li su izložene nekoj opasnosti zbog čega su svi zabrinuti - naveo je izvor Telegrafa.rs.

Policajci nisu uspeli da pronađu devojčice, ali socijalnim radnicima se posrećilo da posle jednog telefonskog poziva lociraju stariju devojčicu i o tome su obavestili policiju u Rumi. Dok su iz Bogatića putovali do Rume, M.J. je već bila u policijskoj stanici.

- Pozvali su sestru mladića sa kojim je u vezi mlađa sestra i od nje saznali da M.M. živi kod jedne bake u Železničkoj ulici, u neuslovnoj kući bez struje i vode. Na sreću, informacija je bila tačna. Kada su je upitali gde je mlađa sestra rekla im je da je sa njenim bratom i da se od policije skriva na tavanu - dodao je naš izvor.

Devojčica / ilustracija
Devojčica / ilustracijafoto: Profimedia

Veruje se da će i druga devojčica biti pronađena. U međuvremenu, Centar za socijalni rad je, kako nezvanično saznajemo, o ovom slučaju obavestio Tužilaštvo i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Inače, sestre M.M. i J.M. i mlađi brat M.M. su deca iz vanbračne zajednice. U Dečje selo u Sremskoj Kamenici su smešteni u avgustu 2022. godine posle prijave porodičnog nasilja. Ostala su sa ocem nakon što je majka napustila porodicu, a o njegovom zlostavljanju dece se saznalo kada se jedna od devojčica u školi samopovredila makazama.

Bonus video:

02:49

NASELJE ZAŠTIĆENO KULTURNO DOBRO, A OSTAVLJENO DA PROPADA: Evo sa kojim se sve problemima suočavaju žitelji Cerak vinograda

(Espreso/Telegraf.rs, Dragan Grujić/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.