IZAŠAO SPISAK NAJPOPULARNIJIH IMENA ZA DEČAKE I DEVOJČICE U POSLEDNJIH 10 GODINA: Evo šta pokazuje statistika
Beba, Foto: MediGroup arhiva

NEVEROVATNO

IZAŠAO SPISAK NAJPOPULARNIJIH IMENA ZA DEČAKE I DEVOJČICE U POSLEDNJIH 10 GODINA: Evo šta pokazuje statistika

Publikacija pokazuje da su Dragan Jovanović i Jelena Jovanović najčešća kombinacija imena i prezimena u Srbiji

Objavljeno:

Najpopularnije žensko ime u Srbiji u periodu od 2011-2022 godine dato novorođenim bebama bilo je Dunja, dok su dečaci rođeni u istom periodu najčešće dobijali ime Luka pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku objavljeni danas u publikaciji "Najčešća imena i prezimena".

Kada su u pitanju dečaci, popularna su bila i imena Lazar (2. mesto), Stefan (3. mesto), Nikola (4. mesto) i Aleksa (5. mesto), dok su se roditelji devojčica odlučivali najčešće još i za imena Sofija (2. mesto), Milica (3. mesto), Sara (4. mesto) i Nikolina (5. mesto).

Na teritoriji Beograda najpopularnija žeska imena bila su Sofija (1. mesto), Dunja (2. mesto), Lena (3. mesto), Sara (4. mesto) i Milica (5. mesto), dok su dečaci najčeđće dobijali imena Luka (1. mesto), Lazar (2. mesto), Stefan (3. mesto), Vuk (4. mesto) i Filip (5. mesto).

Na teritoriji Novog Sada roditelji su najčešće devojčicama davali imena Sofija (1. mesto), Milica (2. mesto), Dunja (3. mesto), Sara (4. mesto) i Teodora (5. mesto), dok su se kada su dečaci u pitanju najčešće opredeljivali za imena Luka (1. mesto), Stefan (2. mesto), Lazar (3. mesto), Nikola (4. mesto) i Vuk (5. mesto).

Na teritoriji Niša najpopularnija žeska imena bila su Sofija (1. mesto), Dunja (2. mesto), Lena (3. mesto), Mila (4. mesto) i Nikolina (5. mesto), dok su dečaci najčešće dobijali imena Luka (1. mesto), Vasilije (2. mesto), Lazar (3. mesto), Vuk (4. mesto) i Mijajlo (5. mesto).

Takođe, publikacija pokazuje da su Dragan Jovanović i Jelena Jovanović najčešća kombinacija imena i prezimena u Srbiji.

Bonus video: DECA ZAČETA NA CRNIM MISAMA SE KAO MALA ŽRTVUJU! Šok tvrdnje novinarke o jezivom zločinu u Novom Sadu: SVE SE SADA POKLAPA

03:33

DECA ZAČETA NA CRNIM MISAMA SE KAO MALA ŽRTVUJU! Šok tvrdnje novinarke o jezivom zločinu u Novom Sadu: SVE SE SADA POKLAPA

(Espreso/Agencije/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.