6. MART JE BIO VELIKI DAN ZA OVE PENZIONERE: Uručene su i ZAHVALNICE
Penzioneri, Foto: Beta/Dragan Gojić

PENZIONERI

6. MART JE BIO VELIKI DAN ZA OVE PENZIONERE: Uručene su i ZAHVALNICE

Skupu se obratio i predsednik Saveza penzionera Vojvodine, Milan Nenadić

Objavljeno:

Ubrzo nakon Drugog svetskog rata u Srbobranu je osnovano Opštinsko udruženje penzionera koje neprekidno funkcioniše, i danas je mesto okupljanja velikog broja Srbobranaca. Upravo zato su njegovi članovi sa ponosom obeležili veliki jubilej, 75 godina postojanja.

U lokalnom restoranu je organizovana proslava na koju su, pored aktivnih članova, pozvani bliski saradnici Udruženja penzionera Srbobran, kao i predstavnici komšijskih udruženja i krovne organizacije u pokrajini.

Predsednica OU penzionera Srbobran, Ljubica Alargić, se obratila skupu, ističući da je na prvom mestu zahvalna svim onim organizacijama i pojedincima koji pronalaze načine i imaju želju da pomognu penzionerima, gde se najviše ističe Opština Srbobran.

“Mogu da kažem da je ѕaradnja ѕa lokalnom ѕamoupravom dobra i možemo biti samo zadovoljni, jer je Opština ѕpoznala položaj penzіonera kod nas i prema mogućnoѕtіma obezbeđuje ѕredѕtva za kvalіtetan rad ѕamog Udruženja. Izlazі ѕe u ѕuѕret penzionerima, kroz konkurse se obezbeđuje prevoz za jednodnevne izlete i ekskurzije do kulturno-іѕtorijѕkіh і verѕkіh objekata kao što su Manastіrі. Ova ѕaradnja se naѕtavlja, što je za penzіonere važno, kako za korіšćenje Kluba u sastavu Udruženja, tako i za obezbeđivanje kvalіtetnіjeg žіvota ѕamіh penzіonera.“, kazala je između ostalog Ljubica Alargić, te je pozvala predsednika Opštine Srbobran, Radivoja Debeljačkog da i on uputi nekoliko reči.

1 / 4 Foto: Beta/Dragan Gojić

“Veliko hvala penzionerima, za sve što su uradili za nas. Tu mislim na državu koju su gradili, naš lepi Srbobran, što su svoj radni vek proveli u želji da stvore bolju budućnost za nas. Tu bih uvrstio i nemerljiv doprinos u penzionerskim danima, svi znamo kroz šta je naša država prošla i koju su žrtvu penzioneri podneli, da bi celo društvo danas živelo bolje. Zato mi je dodatno drago što smo se danas okupili, kako bi se ukazala čast našim starijim sugrađanima. Sve što mogu da kažem, još jednom, veliko hvala penzionerima.” rekao je Radivoj Debeljački čestitajući 75. rođendan OU penzionera Srbobran.

Skupu se obratio i predsednik Saveza penzionera Vojvodine, Milan Nenadić, kao i predstavnici udruženja iz Bečeja i Vrbasa, sve organizacije i ljudi sa kojima Udruženje penzionera Srbobran ima bliske i prijateljske odnose.

Završni deo protokolarnog dela večeri bilo je uručenja zahvalnica svim onima koji su svojim radom i zalaganjem učinili lokalnu penzionersku organizaciju boljom i jačom. Zahvalnice su dobili već pomenuti predstavnici penzionerskih organizacija, lokalne samouprave, ali i nekolicina članova Udruženja iz Nadalja, Turije i Srbobrana.

Proslava je potom krenula ležernijim tokom, muzika i ples su zamenili zvanična obraćanja, a Radivoj Debeljački i Ljubica Alargić su zajedno obišli prisutne penzionere i svima podeili medenjake sa motivima karakterističnim za Srbobran.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / SrbobranDanas / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.