RHMZ UPOZORAVA NA SNAŽNO NEVREME KOJE STIŽE U SRBIJU: Pljuskovi s grmljavinom, a u OVIM predelima i SNEG
Kiša, Foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

vreme u srbiji

RHMZ UPOZORAVA NA SNAŽNO NEVREME KOJE STIŽE U SRBIJU: Pljuskovi s grmljavinom, a u OVIM predelima i SNEG

Očekuje se slab i umeren vetar koji će duvati iz različitih smerova

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da se danas u Srbiji očekuje promenljivo hladno vreme praćeno povremenom kišom i lokalnim pljuskovima, dok se na planinama očekuje sneg.

Jutro u Vojvodini, zapadnoj, centralnoj, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji će biti oblačno, s povremenom kišom ili lokalnim pljuskovima, dok se na Crnom Vrhu očekuje sneg, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju, kao i u Timočkoj Krajini, očekuje se pretežno oblačno vreme. U ostalim krajevima, južnije od navedenih oblasti, očekuje se smenjivanje sunčanih i oblačnih intervala, a pojava kiše će postati učestalija u drugom delu dana. Tada se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Loše vreme, Kiša, Jesen, vetar
foto: Nenad Kostić

Očekuje se slab i umeren vetar koji će duvati iz različitih smerova. Na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Braničevu vetar će biti jak, jugoistočni, s udarima olujne jačine ujutru i pre podne.

Najniža temperatura biće od tri do sedam stepeni, dok će najviša temperatura varirati od osam stepeni na severu i zapadu Srbije do 15 stepeni na jugu.

I u Beogradu danas pretežno oblačno, hladnije i kišovito vreme. Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni vetar. Temperatura bez većeg kolebanja, od sedam do devet stepeni Celzijusovih.

Vreme do kraja sedmice

U petak se prognozira pretežno oblačno i hladnije vreme s povremenom kišom, dok se na planinama očekuje sneg. Uveče i tokom noći može doći do delimičnog razvedravanja.

U subotu se u Vojvodini i centralnoj Srbiji očekuje pretežno sunčano i toplije vreme. U ostalim krajevima biće malo do umereno oblačno, dok se na krajnjem jugoistoku može pojaviti ponegde slabih padavina.

Uveče i tokom noći očekuje se naoblačenje sa Jadrana u svim krajevima, ali će tek ponegde izazvati kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove. Jugoistočni vetar će se pojačavati. U nedelju se prognozira umereno oblačno vreme, veći deo dana suvo, uz dalji porast temperature i vetrovite uslove.

Loše vreme, Kiša, Jesen, Zima, vetar
foto: Beta Dragan Gojić

Najviša temperatura se očekuje u zapadnoj i centralnoj Srbiji, dostižući oko 20 stepeni, dok će najhladnije biti u Timočkoj Krajini, s temperaturom od 12 do 14 stepeni. Na planinama i u košavskom području očekuje se jak jugoistočni vetar, dok će na jugu Banata vetar imati udare olujne jačine.

Uveče i tokom noći se očekuje prolazno naoblačenje sa zapada praćeno kišom i lokalnim pljuskovima, uz prestanak košave. U narednim danima će biti česta naoblačenja s kišom (na planinama sa snegom), s sunčanim periodima između njih, što će obeležiti prvi deo naredne sedmice. Početkom nedelje se očekuje porast temperature, dok će kasnije doći do postepenog pada temperature.

Upaljen meteo alarm

U gotovo celoj Srbiji, osim u Bačkoj i Sremu, aktiviran je žuti meteo alarm. Na području Banata zbog jakog vetra, u Beogradu, zapadnoj i istočnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju zbog kiše. Takođe, meteo alarm je na snazi i zbog grmljavine u Šumadiji, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM.

Žuto upozorenje ukazuje da su prognozirane vremenske pojave potencijalno opasne. Iako nisu neuobičajene, preporučuje se oprez prilikom planiranja aktivnosti koje su podložne meteorološkim rizicima. Važno je ostati informisan o predviđenim meteorološkim uslovima i izbegavati nepotrebne rizike.

Bonus video: BIĆE SNEGA U MARTU, ALI SAMO U OVIM PREDELIMA Meteorolog najavio zahlađenje: Srednji datum za POSLEDNJI SNEG je 21. mart

01:18

BIĆE SNEGA U MARTU, ALI SAMO U OVIM PREDELIMA Meteorolog najavio zahlađenje: Srednji datum za POSLEDNJI SNEG je 21. mart

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.