SUPER UTORAK U SAD: Niki Hejli je ispala, sledi repriza duela Donald Tramp i Džozef Bajden, ko je favorit?
Silvija Slamnig, Foto: Promo

usijanje

SUPER UTORAK U SAD: Niki Hejli je ispala, sledi repriza duela Donald Tramp i Džozef Bajden, ko je favorit?

Kako će godine uticati na kampanju, Bajden ima 81, a Tramp 77? Ko ima veće šanse? Šta je presudilo da Niki Hejli izgubi, kome će ići njeni glasovi

Objavljeno:

Slobodno može da se kaže da je jučerašnji "Super utorak" bio nezvanični "dan D" za predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama koji će se održati 5. novembra. Rivalka Donalda Trampa u Republikanskoj stranci Niki Hejli završila je svoju političku borbu i sada je sasvim izvesno da će svet gledati reprizu duela - Džozef Bajden i Donald Tramp. I jedan i drugi su ostvarili pobede na primarnim stranačkim izborima tokom "Super utorka" kada je glasalo 15 saveznih država i jedna američka teritorija. To su kristalno jasne naznake ko će biti finalni kadidati.

Bajdenu koji i nije imao jakog protivkandidata super utorak je "bio veličanstvena noć", a Tramp je poručio da je već spreman da otvori šampanjac.

Da li su se obojica malo zaleteli?

Kako će godine uticati na kampanju, Bajden ima 81, a Tramp 77? Ko ima veće šanse? Šta je presudilo da Niki Hejli izgubi, kome će ići njeni glasovi?

Gosti Usijanja:

Boško Jakšić, novinar

Milovan Jovanović, novinar i politički komentator

Vuk Velebit, izvršni direktor Pupin inicijative

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/ Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.