PREMINUO PROFESOR DR DRAGAN STOJANOVIĆ
Sveće, Foto: Profimedia

tuga

PREMINUO PROFESOR DR DRAGAN STOJANOVIĆ

"Vest o iznenadnoj smrti našeg profesora sve nas je zatekla u neverici i neizmerno rastužila"

Objavljeno:

Preminuo je dr Dragan Stojanović, profesor strukovnih sudija na Odseku Visoka poslovna škola Leskovac i pomoćnik predsednika Akademije Južna Srbija za razvoj i saradnju sa privredom.

Vest o iznenadnoj smrti našeg profesora sve nas je zatekla u neverici i neizmerno rastužila. Akademija strukovnih studija Južna Srbija se oprašta od cenjenog čoveka i prijatelja dr Dragana Stojanovića, profesora strukovnih sudija na Odseku Visoka poslovna škola Leskovac i pomoćnika predsednika Akademije Južna Srbija za razvoj i saradnju sa privredom.

Dr Dragan Stojanović je rođen 07.06.1969. godine u Skoplju. Osnovnu školu „Učitelj Tasa“ i gimnaziju „Svetozar Marković“ završio u Nišu sa odličnim uspehom. Za postignute rezultate u toku školovanja nagrađivan je Vukovom i Teslinom diplomom. Diplomske studije iz oblasti elektrotehnike i računarstva završio je na Univerzitetu u Nišu 2003. godine. Od 1999-2005. godine radio na mestu glavnog inženjera informatičkog sektora u preduzeću „Instrukta-inženjering“, a od 2005-2007. godine u preduzeću „Euris-Beograd“ kao zamenik direktora predstavništva u Nišu zadužen za projektovanje i realizaciju informacionih sistema. Od 2007. godine radio je na mestu sistem inženjera u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu. Učestvovao u realizaciji većeg broja projekata koje je realizovala škola. Školske 2008/2009. upisao je postdiplomske studije iz oblasti osiguranja na Fakultetu za turizam i ugostiteljstvo u Ohridu, Univerziteta „Sveti Kliment Ohridski“. Magistarski rad sa temom „Uticaj informacionih sistema na aktuarske analize u osiguravajućim kompanijama“ odbranio decembra 2011. godine. Oktobra 2012. izabran u zvanje predavača na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu. Doktorske akademske studije završio je na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Doktorsku disertaciju je odbranio 2017. godine, čime je stekao status doktora ekonomskih nauka. Iste godine izabran je u zvanje profesor strukovnih studija na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu za užu oblast Finansije i računovodstvo.

Dr Dragan Stojanović bio je deo rukovodstva Akademije Južna Srbija, gde je obavljao funkciju pomoćnika predsednika Akademije za razvoj i saradnju sa privredom. Takođe, bio je Rukovodilac tima za međunarodnu saradnju Akademije Južna Srbija, Erazmus+ ambasador za sektor visokog obrazovanja u Republici Srbiji i član radne grupe KASSS za međunarodnu saradnju. Bio je nosilac nagrade za doprinos razvoju visokog obrazovanja. Kao rukovodilac ili saradnik učestvovao je u realizaciji velikog broja domaćih i međunarodnih projekata.

Bio je izuzetna osoba, dobar kolega i profesor koga su studenti voleli i poštovali. Njegova sposobnost da lako komunicira sa kolegama i studentima i izgradi pozitivno okruženje bila je nešto što ga je isticalo. Uvek je bio otvoren za dijalog i savetovanje, pa su ga kolege cenile ne samo kao saradnika, već i kao prijatelja. Iako više nije sa nama, sećanje na profesora Dragana Stojanovića će živeti kroz nastavnike sa kojima je sarađivao i studente koje je podučavao.

Neka mu je večna slava i hvala!

Kolektiv Akademije strukovnih studija Južna Srbija izražava iskreno saučešće porodici Dragana Stojanovića, saopšteno je iz te naučno-obrazovne ustanove.

Inače, iza sebe je otsavio suprugu Snežanu i sina Jovana.

Bonus video:

00:07

Sahrana Nade Perić

(Espreso / Jugpress.com / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.