LESKOVČANKE TRENIRAJU UZ NARODNJAKE I "TOPE" KILE: Razgovarali smo sa POPULARNOM INSTRUKTORKOM koja stoji IZA TOGA!
Laura Cepeu Čekić, Foto: Printscreen/Instagram/laurabalkan_fitness

TRENING NA LESKOVAČKI NAČIN

LESKOVČANKE TRENIRAJU UZ NARODNJAKE I "TOPE" KILE: Razgovarali smo sa POPULARNOM INSTRUKTORKOM koja stoji IZA TOGA!

Leskovčanke koje vežbaju uz narodnjake postale su hit na mrežama, a mi smo razgovarali sa fitnes instruktorkom koja stoji iza svega

Objavljeno:
Marina Letić

Laura Cepeu Čekić (36) je instruktorka koja je mnogima na Balkanu definitivno promenila prvu asocijacu na pomen fitnesa.

Svojim programom treniranja pokazala je da vežbanje ne mora biti dosadan i jednoličan proces, pun ponavljanja i napornih vežbi.

Ona je fitnes "začinila" dobro poznatim balkanskim folk i pop hitovima koji, žargonski rečeno, "dižu iz mrtvih".

Na njenim treninzima su i domaćice i advokatice, i bake i devojčice. Svi vežbaju u ritmu muzike, ne skrivajući osmeh na licu.

Laurina plejlista je dugačka i šarenolika, a sa zvučnika se mogu čuti Jana, Tea Tairović, Coby, Kamelia, Aleksandra Prijović, Maja Berović, Čola i mnogi drugi.

Snimcima sa treninga u Leskovcu "zapalila" je TikTok, pa je "Laura Balkan Fitness" uz folk muziku postao svojevrsni fenomen.

 Laura Cepeu Čekić
Laura Cepeu Čekićfoto: Printscreen/Instagram/laurabalkan_fitness

Laura je rođena u Rumuniji, a po profesiji je balerina. Nakon završene baletske škole seli se u Austriju gde započinje svoju karijeru. Tamo je radila u prestižnim fitnes centrima, a na početku je držala časove baleta deci, a kasnije je i sama krenula u fitnes svet.

Završila je obuke za fitnes instruktora pilatesa, zumbe, joge... U tom periodu je i krenula da se priprema za takmičenja na kojima je osvajala brojne nagrade. Najveći uspeh ostvarila je 2021. godine kada je postala "Miss fitnesa" Austrije.

Tamo je upoznala Nenada, personalnog trenera, koji je poreklom Srbin rođen u Austriji. Pre deset godina dobili su sina, a odluku da dođu u Srbiju i započnu novi život doneli su 2022. godine, kada su posetili Nenadovu rodbinu u Leskovcu.

Lauri je prijao odmor u našoj zemlji, a najviše joj se dopala ljubaznost i gostoprimljivost.

Vedar duh i pozitivna energija Srba bili su presudni u donošenju odluke da ovde započnu novi život. Otvorili su fitnes studio "Fithaus" i inspirisali brojne sugrađane na treninge.

Laurini grupni treninzi Joge, Pilatesa, Step Aerobika, Zumbe i Workout-a ubrzo su poslali vrlo popularni i popunjeni do poslednjeg mesta.

Sve je počelo tako što je iz šale napravila zumba koreografiju na pesmu Tee Tairović. Kada je na treningu pustila folk pesmu, žene su se oduševile.

Trening u Leskovcu
Trening u Leskovcufoto: Printscreen/Instagram/laurabalkan_fitness

U razgovoru za Espreso, Laura je otkrila detalje iz privatnog života, ali i kako je svojim treninzima podstakla Leskovčanke na zdrav i aktivan život.

- Zanimljivo je da na našim treninzima imamo žene svih starosnih dobi. Imamo par devojčica od 9 godina koje dolaze sa mamama, srednjoškolke, žene od 20, 45 godina, pa sve do nasmejane bake koja ima više od 60 godina. Takođe, sa nama treniraju i žene različitih profesija - od domaćica, prodavačica, ekonimistkinja, advokatica, doktorki... Žene dolaze ne samo iz Leskovca, nego i iz okolnih mesta koja su udaljena po 20 kilometara. To i nije tako bitno, jer sve one zajedno čine jednu pozitivnu, nasmejanu, razigranu grupu koja je na jedan veseo način krenula sa kardio treningom. Mnoge od njih kažu da nisu nikad trenirale ali da je Zumba uz balkansku muziku probudila u njima želju za treniranjem. Jako nam je drago zbog toga, kaže Laura za Espreso i dodaje da sve češće čuje kako su treninzi postali mesto za opuštanje brojnih žena i to joj je veoma drago.

Uz dobar ritam, kalorije same "padaju"

Skidanje kilograma ume da bude pravo mučenje, naročito ukoliko nedostaje jaka volja i motivacija. Žene iz Laurine grupe nemaju problem sa tim, pa uz pozitivnu energiju lako "tope" kalorije.

- Imamo par klijentkinja koje su smršale po 10, 15 kilograma. Kažu da su lako izgubili kilograme, bez velikog opterećenja. U suštini, Zumba i jeste jedan dobar kardio i super je za sagorevanje kalorija, bez serija, ponavljanja i napornih vežbi. Majice naših klijentkinja su mokre posle treninga, jer sat vremena ne stajemo sa igranjem... Iz pesme, u pesmu. Treninzi se sastoje od 70 odsto latino i 30 odsto balkanske muzike za opuštanje, ističe Laura i dodaje da je u grupi raspoloženje uvek na visokom nivou, pa vreme brzo "proleti".

Od presudnog značaja može biti izbor pesama, pa se trudi da bira one brže, čiji ritam mami pokrete.

- Pesme Tee Tairović su nam po ritmu veoma dobre za koreografiju. Sada smo krenile i sa Aleksandom Prijović, Milicom Todorović, Janom, Majom Berović... Nastavljamo u tom smeru i raspoloženju, sve dok su žene zainteresovane za ovu vrstu treninga, napominje naša sagovornica.

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram/laurabalkan_fitness

Zumba na Laurin način "zapalila" mreže

Laurini snimci na TikToku i Instagramu imaju milionske preglede, a za kratko vreme postali su omiljeni sadržaj mnogih.

- Naši snimci na TikTok-u su postali viralni, naravno isključivo zahvaljujuci pratiocima koji su bili oduševljeni našom vrstom treninga i energijom. Počelo je da se širi mrežema i tako smo dobile dodatnu reklamu, kao i pažnju medija. Nismo to imale u planu, samo smo se zabavljale... I poznate ličnosti su nas pohvalile i podelile naše snimke. To je dodatno izazvalo interesovanje ljudi. Naši snimci na TikTok-u imaju po pet, šest miliona pregleda, priča Laura za Espreso.

Tea Tairović oduševljena

Da se dobra Zumba "daleko čuje", Laura se uverila kada ju je Tea Tairović pomenula na nastupu.

- Upoznale smo Teu Tairović, koja je imala nastup u Leskovcu. U diskoteci, pred 2.000 ljudi, Tea je usred nastupa rekla da je čula da se Zumba igra u Leskovcu na njenu muziku, da nas prati i da joj se sviđa to što radimo. To je bilo jedno lepo iskustvo za nas i dodatna motivacija, priseća se Laura susreta sa pevačicom i dodaje da Tea često deli snimke sa njenog treninga.

Laura živi krilaticu "U zdravom telu, zdrav duh". Svake godine se takmiči i jede isključivo ribu, voće, povrće.

- Svake godine učestvujem na fitnes takmičenju. Prošle godine sam osvojila drugo mesto u Lincu, što je veliki uspeh jer je konkurencija bila velika. Pre takmičenja sam na posebnom režimu ishrane i imam dodatne treninge za pripremu, kaže Laura.

Njena ishrana sadrži puno zdravih namirnica, voća, povrća i jaja, koja su obavezna namirnica svakog dana. Od mesa samo jede ribu i ni jednu drugu vrstu mesa.

Laura je majka i supruga koja stiže da završi sve porodične obaveze i da svakog dana vreme posveti svojim klijentkinjama. Na treninzima "puca" od energije i uvek je nasmejana.

@lauracepeu Zoka is one of many other clients of mine who managed to lose 10 kg thanks to the Zumba class and not only to lose weight but to have a better life. energy is everything.#zumba #fithausleskovac #leskovac ♬ Originalton - laura.balkan.fitness

Ključ njenog uspeha leži u tome što je u ovom poslu pronašla sebe.

Srbiju je zaludela svojom zumbom, a želja joj je, kako kaže, da uskoro poseti Hrvatsku.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

03:27

ZUMBA KLINCI VAS POZIVAJU DA SE PRIDRUŽITE! Po prvi put se okupljaju u Pančevu, a evo kome je program NAMENJEN! (VIDEO)

(Espreso/ Marina Letić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.