"DOKTOR ZOVE I KAŽE DA JE U ŠOKU": Ivezići posle 8 godina BORBE za POTOMSTVO dobili TROJKE, a očekivali BLIZANCE!
Milica Ivezić, Foto: Printscreen/RTS

pune ruke posla

"DOKTOR ZOVE I KAŽE DA JE U ŠOKU": Ivezići posle 8 godina BORBE za POTOMSTVO dobili TROJKE, a očekivali BLIZANCE!

Troje mališana na svet je došlo posle treće vantelesne oplodnje uz redovne kontrole u Novom Sadu i Brusu

Objavljeno:

Posle osmogodišnje borbe za potomstvo Milica i Vladimir Ivezić iz Brusa postali su roditelji. I ništa ne bi bilo neobično da nisu dobili troje dece umesto očekivanih blizanaca.

Za Iveziće bukvalno pune ruke posla . David, Dina i Bogdan koji će trećeg marta napuniti 4 meseca traže podjednaku pažnju . Milica i Vladimir sa osmehom na licu savladavaju sve izazove roditeljstva.

"Nije ništa tu teško, ipak smo mi to čekali 8 godina tako da smo imali vremena i da odmorimo. Nema podele poslova i hranimo i presvaličimo ih sve zajedno” kaže majka Milica Ivezić, a otac Vladimir Ivezić dodaje: „I ako su obaveze velike, nisu toliko zahtevni, ali uz pomoć srestre, babe i dede, snalazimo se.“

Troje mališana na svet je došlo posle treće vantelesne oplodnje uz redovne kontrole u Novom Sadu i Brusu.

„Kako je odmicala trudnoća tako sam sve češće išla- blizanci su se videli. Pripremili smo se za blizance, kupili sve za dvojke i krevetce i nosiljke i sve i gledali smo kolica za blizance“, priča Milica Ivezić.

 Milica Ivezić
Milica Ivezićfoto: Printscreen/RTS

Osam meseci kasnije krenuo je prevremeni porođaj. Trebalo je stići na vreme do 50 kilometara udaljenog porodilišta u Kruševcu.

„Tu nije bilo vremena za neku posebnu dijagnostiku iz razloga što je glavica bila na izlazu, odmah smo je porodili. Rodila je prvu bebu zdravu, druga se odmah posle nje rodila i na kraju primećujemo da tu još jedna beba ima“, navodi dr Slavica Vukanić, ginekolog akušer iz kruševačke bolnice.

„Doktor zove i kaže ja sam u šoku ne znam, ovde imamo još jednu bebu. Kažem kako još jednu bebu doktorka pa kaže još jedna”, navodi otac Vladimir Ivezić, a Milica se priseća: „To je već bio šok, e treći dan sam tek shvatila kad je muž zvao i kada je rekao krećem da vidim bebe tad me je nešto preseklo i kažem Bože ja imam tri deteta rodila sam trojke, odakle treće.“

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

„Kasnije, onako, kad smo razgovarali sa ženom ona je rekla da je izvršen embrio transfer, to su bila tri embriona koja su ubačena. I onda kasnije kad smo vratili film, onda smo kroz to mogli da eto predpostavimo da su to tri bebe bile od početka“, objašnjava dr Slavica Vukanić, ginekolog akušer.

Bogdan koji se rodio na iznenađenje svih je kažu dar od Boga. Dokupljeno je sve za još jednu bebu. Stigao je roditeljski dodatak , a u pomoć je pritekla i niška opština Medijana koja je koja je Ivezićima na korišćenje dala kolica za trojke.

Bonus video:

02:57

MARIJA, ČESTITAMO, ČEKATE TROJKE: Sreća posle pet godina borbe zakucala na vrata Đukića

(Espreso / RTS,Ljiljana Raičević i Bratislav Kostić/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.