UPALJEN NARANDŽASTI I ŽUTI METEOLARAM, OVI DELOVI SRBIJE NA UDARU! Evo kakvo nas vreme čeka, od utorka NOVI OBRT
Vetar, Foto: Beta / Emil Vas

RHMZ

UPALJEN NARANDŽASTI I ŽUTI METEOLARAM, OVI DELOVI SRBIJE NA UDARU! Evo kakvo nas vreme čeka, od utorka NOVI OBRT

Jak ciklon čiji se centar nalazi iznad Italije, i dalje utiče na vreme u našim krajevima

Objavljeno:

Prvi mart nam donosi delimično oblačno vreme, slabu kišu i jak jugoistočni vetar. Republički hidrometeorološki zavod je aktivirao narandžasti meteoalarm na području Banata, i žuti u Pomoravlju. Tamo vetar danas može imati udare i do 60km/h. Očekivane vremenske prilike mogu izazvazi meteoropatske reakcije u blažem obliku.

Jak ciklon čiji se centar nalazi iznad Italije, i dalje utiče na vreme u našim krajevima. Grupa gustih oblaka ovog jutra prekriva nebo, kiša pada u mnogim mestima kako u Srbiji, tako i u regionu, a na jugu Jadrana imamo pojavu i grmlajvine, što nije uobičajeno za ovo doba godine, javlja N1.

U Srbiji u narednim satima pretežno oblačno, kišu očekujemo ugalvnom u južnim i istočnim delovima, dok će u ostaktu zemlje biti tmurno ali uglavom suvo. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, a najjače udare košave očekujemo upravo u košavskom podrućju. Južni vetar nam donosi i toplotu, pa će i danas temperatura biti prolećna, u najtoplijem delu dana od 13 do 18 stepeni.

U subotu su mogući lokalni pljuskovi, u nedelju i ponedeljak će biti pretežno sunčano, a od utorka ponovo padavine.

U subotu su mogući lokalni pljsukovi
U subotu su mogući lokalni pljsukovifoto: Beta / Dragan Gojić

Dakle, do kraja nedelje vreme promenljivo-biće smene sunca, oblaka i kiše, a temperatura će biti i dalje prolećna, i do 20 stepeni.

Bonus video:

02:34

OVE ZIME OČEKUJTE MNOGO SNEGA! Meteorolog otkrio kakva vremenska prognoza nas čeka od novembra: PADAVINA ĆE BITI NA PRETEK

(Espreso/ N1/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.