OVAKO DANAS IZGLEDA MESTO NA KOM JE SNIMAN KULTNI FILM "LEPA SELA, LEPO GORE": Od prizora ćete se ZALEDITI (FOTO)
Tunel u kom je sniman kultni srpski film "Lepa sela, lepo gore", Foto: RINA

obilaze ga samo...

OVAKO DANAS IZGLEDA MESTO NA KOM JE SNIMAN KULTNI FILM "LEPA SELA, LEPO GORE": Od prizora ćete se ZALEDITI (FOTO)

Scenografiju za ovaj kultni film poprilično je pojeo zub vremena

Objavljeno:

Retki su oni koji dok su gledali kultni film "Lepa sela, lepo gore" nisu pustili po neku suzu dok su gledali scene koje su na specifičan način prikazale propast jedne zajedničke države i drugove koji su preko noći postali neprijatelji na dve suprotne zaraćene strane. Većina radnje tog filma smeštena je u jednom tunelu, a malo ljudi zna da se nalazi u blizini manastira Mileševa kod Prijepolja. On je i danas tu, ali nije funkciji. Kroz njega odavno ne prolaze vozovi, niti se snimaju filmovi.

- Obožavam taj film. Kad sam na internetu pronašao informaciju da je tunel u kom je sniman u blizini Prijepolja, odlučio sam da ga obiđem. Mislim da ne postoji čovek koji je odgledao taj film, a da ga jeza nije prošla. Došao sam na ovo mesto prisećajući se svake scene. Sada je tunel zapušten i nije u upotrebni, a do njega vodi kameni put. Imao sam osećaj kao da će se svakog momenta pojaviti Halil ili Milan, u glavi su mi samo odvanjale čuvene replike iz tog filma. Neverovatan osećaj zaista, kazao je za RINU, Nikola Sretić.

Scenografiju za ovaj kultni film poprilično je pojeo zub vremena, i sada u njega svraćaju samo usputni prolaznici u zaljubljenici u kultno filmsko ostvarenje poput Nikole, do njega dolaze starim kamenim putem.

1 / 3 Foto: RINA

- Za vreme Titove Jugoslavije, ovim putem pa i kroz tunel planirano je povezivanje Prijepolje sa Sjenicom. Stizalo bi se znatno brže, za 30 kilometara bi zaobišli put preko Nove Varoši. Danas ostoje da ovo mesto pamtimo samo po jednom čuvenom srpskom filmu u kom su glumili Dragan Bjelogrlić, Manda, Bata Živojinović, Nikola Kojo i mnogi drugi, dodao je on.

Bonus video:

04:07

Mandin sin

(Espreso/ RINA/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.