FAKULTET POLITIČKIH NAUKA IZGLASAO PREDLOG O POVEĆANJU ŠKOLARINE: Poznato i za koliko! Evo kada pada ODLUKA...
Foto: Dragan Kadić

saopšteno je

FAKULTET POLITIČKIH NAUKA IZGLASAO PREDLOG O POVEĆANJU ŠKOLARINE: Poznato i za koliko! Evo kada pada ODLUKA...

Oni su dodali da su veoma nezadovoljni činjenicom da je gotovo čitav nastavni kadar podržao ovu odluku

Objavljeno:

Studentski parlament Fakulteta političkih nauka u Beogradu na jučerašnjoj sednici Nastavno-naučnog veća izglasao je predlog odluke o povećanju školarine za 15 odsto.

Kako navode u saopštenju, od ukupno prisutnih članova Veća, 58 glasova je bilo za. Osim 18 glasova predstavnika studenata, protiv se izjasnila samo nekolicina profesora. Međutim i dalje se čeka konačna odluka.

"Današnja sednica Nastavno-naučnog veća nije poslednja instanca za donošenje ove odluke, konačnu odluku o ceni školarina donosi Savet Fakulteta političkih nauka, čija se sednica održava sledeće nedelje", navedeno je u saopštenju Studentskog parlamenta Fakulteta političkih nauka.

Fakultet političkih nauka
foto: Espreso.co.rs

Oni su dodali da su veoma nezadovoljni činjenicom da je gotovo čitav nastavni kadar podržao ovu odluku.

- Životni troškovi su poskupeli - porasla je cena studentskog doma i menze, što su osnovne životne potrebe - hrana i krov nad glavom. Kako su u studentskim domovima ograničena mesta, veliki deo studentkinja i studenata mora da iznajmljuje stan u Beogradu. Stvorio bi se dodatni pritisak na studente i time studiranje postaje privilegija;

- Poslednjih godina je primećen pad interesovanja za naš fakultet, a sa povećam školarina vrlo verovatno je da će doći i do ispisivanja mnogih studenata. Skuplje školarine nego na nama srodnim fakultetima će dovesti do toga da će se buduće koleginice i kolege, kao i trenutni studenti, odlučivati za druge fakultete - neki su od argumenata koji su navodili studenti.

Podsetimo, deset fakulteta Univerziteta u Beogradu odlučilo je da podigne cenu školarine ove godine, dok se još uvek čeka odluka Matematičkog i Fakulteta političkih nauka, rečeno je Tanjugu u Rektoratu. Kako je rečeno, saveti Matematičkog i Fakulteta političkih nauka trebalo bi da zasedaju najkasnije do kraja sledeće nedelje i da usvoje odluku da li će zadržati iznos stare ili povećati školarinu.

Među fakultetima koji će povećati školarine su Fakultet organizacionih nauka, Šumarski, Učiteljski, Ekonomski.

Bonus video: ALEKSANDAR SOFRONIJEVIĆ 17 GODINA ZAVRŠAVAO FAKULTET?! Harmonikaš iskreno odgovorio na 36 pitanja kakve do sada nismo čuli

02:59

ALEKSANDAR SOFRONIJEVIĆ 17 GODINA ZAVRŠAVAO FAKULTET?! Harmonikaš iskreno odgovorio na 36 pitanja kakve do sada nismo čuli

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.