UGLEDALA JE SLIKU BOLESNE DEVOJČICE I SRCE JOJ JE ZAIGRALO: Cela Srbija PLAČE zbog njihove priče! (FOTO/VIDEO)
Foto: RINA

POTRESNO I PRELEPO U ISTO VREME

UGLEDALA JE SLIKU BOLESNE DEVOJČICE I SRCE JOJ JE ZAIGRALO: Cela Srbija PLAČE zbog njihove priče! (FOTO/VIDEO)

Tatjana je brigu o Nađi preuzela onda kad je saznala da su je roditelji zbog bolesti ostavili u bolnici

Objavljeno:

Fenomenalna vest da će malena Nađa, dete leptir, dobiti neophodnu terapiju o trošku države danas je odjeknula Srbijom. Ipak, najsrećnija od svih je čačanska heriona Tatjana koja je nakon što su Nađu napustili roditelji i ostavili u bolnici, preuzela brigu o bolesnoj devojčici.

- Stvarno sam presrećna jer je Nađi pružena šansa da dobije kvalitetniji život, u smislu da ima manje rana, manje bolova. Ja sam u životu uvek optimista i stalno verujem da će nešto biti dobro i nešto lepo, prosto. Tako je i bilo, kaže Tatjana za RINU.

Nađa Marković
foto: RINA

Ona dodaje da za Nađu nema više potrebe da se skuplja novac preko humanitarne fondacije, jer se zapravo skupljalo upravo za ovu terapiju koju će devojčica leptir dobiti o trošku države.

- Želim svima da se iskreno zahvalim, i u moje i u Nađino ime. Svima koji su poslali poruku, uplatili novac. Naravno i ogromna zahvalnost našoj državi, bez koje ovaj naš san ne bi bio ostvaren, kaže heroina iz Čačka.

Tatjana je brigu o Nađi preuzela onda kad je saznala da su je roditelji zbog bolesti ostavili u bolnici. Za nju nije bilo prepreka i učinila je sve, prošla neophodne obuke kako bi brinula o bolesnoj devojčici.

1 / 7 Foto: RINA

"Pročitala sam objavu na Fejsbuku, a naslov je bio, čini mi se, 'Dete leptir, neće ga niko'. Zaigralo mi je srce kada sam to čitala, pa sam videvši i komentare na objavu prepoznala jednu medicinsku sestru. Odmah sam je pozvala i rekla: 'Ja je hoću'. Nisam znala ni da li je dečak ili devojčica, nisam znala ni kakva je procedura postati hraniteljka... Ama baš ništa. Prošla sam, potom, obuku, i samo sam želela da što pre bebu donesem kući.

Tako je mala Nađa, posle više od godinu dana provedenih u bolnici, gde su joj medicinske sestre bile majke i bake, došla u Tanjin zagrljaj. Kod Tanje je naučila da priča, malo se teže kreće, ali je živahno dete.

03:51

Uvek plače dok se kupa jer je boli - nadamo se da će sada biti lakše: Heriona koja brine o devojčici leptiru otkriva kako izgleda jedan dan malene Nađe

Tatjana i njena porodica čine sve da Nađi pruže normalno detinjstvo, sve daju i za njen osmeh i dan bez bola.

- Naš dan počinje vrlo rano, s obzirom na to da Nadja ide u vrtić. Budimo se ranije, da bih Nađu pregledala, da vidim da li se pojavila neka nova rana preko noći, koja mora da se probuši, iscedi i očisti. Da se promene flasteri koji su se pomerili tokom noći i to poprilično traje. Onda kreće u vrtić i druženje sa drugarima, a kada se vrati nastupaju slobodne aktivnosti, e onda ponovo nastupaju kupanje, previjanje koje traje i po par sati, što je za nju sve to bolno, plače i ne voli. Tako da ona provede veći deo u plakanju, priča Tatjana.

Kupanje koje za devojčicu sada i te kako traumatično, sada će uz novu terapiju biti dosta bezbolnije, nada se Tatjana.

Terapija koju će Nađa dobiti jeste genska krema koja je prošle godine registrovana u Sjedinjenim Američkim Državama kao jedini lek za "decu leptire".

Bonus video: ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

04:36

ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

(Espreso/RINA/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.