O veštačkoj inteligenciji na DIDS 2024: Da li smo na početku ili kraju velike promene?
Foto: Promo

POGLEDAJTE!

O veštačkoj inteligenciji na DIDS 2024: Da li smo na početku ili kraju velike promene?

Njena tema biće “Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri”, pri čemu će se posebno osvrnuti na složena pitanja

Objavljeno:

Ovogodišnji Dan internet domena Srbije koji će se 12. marta 2024. održati u beogradskom Domu omladine započeće neke zanimljive priče o veštačkoj inteligenciji koje verovatno nemamo sa kim da vodimo, a želeli bismo.

Prvo keynote predavanje na temu veštačke inteligencije održaće Emili Roberts, doktorantkinja iz oblasti veštačke inteligencije i mašinskog učenja, specijalizovana za oblasti digitalne etike i bezbednosti.

Njena tema biće “Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri”, pri čemu će se posebno osvrnuti na složena pitanja u vezi sa sajber-uznemiravanjem i dipfejkovima (deepfakes), pružajući pritom dragocena zapažanja i rešenja koja mogu da doprinesu našem bezbednijem digitalnom okruženju.

U okviru panela “Početak velike promene” pod moderacijom Slobodana Markovića, digitalnog savetnika pri UNDP-u i Marijane Borković, menadžerke za komunikacije pri Fondaciji RNIDS sagovornici na temu AI će nam biti: Dane Blačić, kreativni tehnolog i dobitnik Emmy nagrade za tehničku izvrsnost, Danijel Milošević, kopirajter i brend strateg, Đorđe Krivokapić, vanredni profesor prava IKT na Fakultetu organizacionih nauka, kao i Miloš Skokić, suosnivač i kreativni direktor agencije “Žiška”.

Daleko od tabloidne i sfere senzacionalizma, oni će - svako iz svoje vizure - učesnicima konferencije približiti specifičnosti u vezi sa veštačkom inteligencijom, kao i njen značaj u realnom životnom okruženju.

Učesnici će imati priliku da čuju i to šta Vojislav-Voja Žanetić ima da poruči, a tiče se AI i “Kraju velike promene”. Vodeći brend strateg i mentor poručuje: “O mogućim posledicama veštačke inteligencije možemo da maštamo ili da se šalimo. Ili oboje, u nedostatku kristalne kugle koja jasno gleda u nepredvidivu budućnost.”

Da li nas u domenu AI čeka veliki početak ili veliki kraj promene ili pak oba, saznaćemo 12. marta.

Konferencija DIDS 2024 održaće se u klasičnom formatu događaja uživo, a organizator će prenositi konferenciju putem svog YouTube kanala.

Prisustvo konferenciji je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta, registracija posetilaca putem DIDS 2024 sajta je obavezna.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.