"STIGLA SAM DO KRAJA PUTA...": Nepokretna baka Petra o kojoj je SRBIJA PRIČALA i dalje čeka da upozna SVOG NOLETA
Petra Besermenji, Foto: Kurir

VERNI FAN

"STIGLA SAM DO KRAJA PUTA...": Nepokretna baka Petra o kojoj je SRBIJA PRIČALA i dalje čeka da upozna SVOG NOLETA

Petra je uoči svakog meča koji je Đoković igrao, imala isti ritual

Objavljeno: 07:19h

Sećate se Mitrovčanke Petre Besermenji (84) koja je pre pet godina doživela infarkt gledajući meč svog ljubimca Novaka Đokovića? Teško bolesna Petra i dalje čeka svoje "treće dete", kako zove Noleta, da joj dođe u posetu, pa da na miru umre, piše Mitrovica info.

"Provodim ove zadnje dane u krevetu, težak sam srčani bolesnik i jedva se uz ćerkinu pomoć krećem. Tu, iznad kreveta mi je ikona zaštitnika naše kuće Svetog Nikole, a odmah uz njega slika mog Noleta, koga, pored sina i ćerke, najviše na svetu volim! On mi je kao treće dete".

"Najviše sam volela da gledam legendu našu i naš ponos Noleta! To mi je bila najveća sreća i razonoda u ovim mojim poznim godinama života", priča baka Petra, koje je sve Noletove mečeve do pre pet godina gledala.

Petra Besermenji
Petra Besermenjifoto: Printscreen/RTS

Petra je uoči svakog meča koji je Đoković igrao, imala isti ritual. Prvo molitva. Pomoli se Bogu i Svetom Nikoli za njegov uspeh i zdravlje, kao i zdravlje njegove porodice. Udobno se smesti u svoju fotelju pred televizor i navija.

Podsetimo, srčani udar desio se 9. oktobra 2018. godine, kada se gledajući Noletov okršaj sa Federerom, toliko potresla da je doživela infarkt. Brzom intervencijom Hitne pomoći prevezena je u Institut u Sremskoj Kamenici, gde je odmah operisana. Lekari su joj zabranili da gleda mečeve svog ljubimca zbog visokog rizika po njeno srce.

Njegova pobeda mi je značila za ozdravljenje

"Kada sam u bolničkoj sobi od lekara čula da je moj ljubimac ipak pobedio Federera mojoj sreći nije bilo kraja! To mi je puno značilo kao podrška za moj oporavak i ozdravljenje. Istina, ne smem da ga dalje gledam preko TV, ali se pridržavam svog rituala i uvek, pred svaki meč pomolim Bogu i zaštitniku naše porodice Svetom Nikoli za mog Noleta.

Petra je imala iste rituale i pred svaki Noletov okršaj na Australian openu ove godine, ali to ipak nije pomoglo njenom ljubimcu.

"Porazi su sastavni deo života, znam ja da to neće uticati na mog Noleta, da će on dići glavu i nastaviti dalje da niže pobede. Navijam za njega i željno iščekujem US open, moliće se baka za svog Noleta.

Petra Besermenji
Petra Besermenjifoto: Printscreen/RTS

Uspešna veteranka u maratonu i pucanju iz vazdušne puške

Baka Petra pored srčanih tegoba, pati od Parkinsonove bolesti i demencije. Imala je težak, ali lep i ispunjen život, dobrog muža, dvoje zlatne dece, uspehe na sportskom planu. Kao veteranka osvajala je prva i druga mesta u državi na Radničkim sportskim igrama u maratonu, a kasnije u pucanju iz vazdušne puške.

Među Mitrovčanima je poznata kao veliki humanitarac, iza nje su ostale akcije spasavanja ljudi i životinja iz požara i poplava, kao i dugogodišnje volontersko angažovanje u mitrovačkom Crvenom krstu na prihvatanju i zbrinjavanju izbeglica iz ratnih područja 1990. godine.

"Ničeg mi nije žao, stigla sam do kraja puta, samo mi je jedna želja ostala da mog Noleta lično upoznam. Ćerka je stupila u kontakt sa fondacijom njegove supruge Jelene, o meni su pisali svi mediji, pa se nadam da je i Nole čuo da ima jedna baka koja ga željno čeka i najviše voli! Znam ja da moj Nole ima puno obaveza, ali ga molim da, ako na leto dođe u svoju kuću u Pavlovce na odmor, poseti baka Petru, da joj ispuni zadnju želju. Da mogu na miru da umrem.

Bonus video: BAKA MILENA 60 GODINA NIJE OTIŠLA KOD LEKARA! Nakon pisanja Kurira dobila je veliku pomoć, ali jedna stvar joj MNOGO NEDOSTAJE

04:11

BAKA MILENA 60 GODINA NIJE OTIŠLA KOD LEKARA! Nakon pisanja Kurira dobila je veliku pomoć, ali jedna stvar joj MNOGO NEDOSTAJE

(Espreso//Mitrovica info/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.