OGLASILA SE DR GRUJIČIĆ O NEVAKCINISANJU DECE OD ROĐENJA: Otkrila do kakve promene će doći, ovo MORATE DA ZNATE
Danica Grujičić, Foto: Printscreen/ TV Prva

bitno za sve

OGLASILA SE DR GRUJIČIĆ O NEVAKCINISANJU DECE OD ROĐENJA: Otkrila do kakve promene će doći, ovo MORATE DA ZNATE

Dodala je da sa jačanjem naših snaga i razvojem Instituta "Torlak" biti sve manje onih kojih neće vakcinisati svoje dete

Objavljeno:

Profesor dr Danica Grujičić rekla je za Telegraf.rs da će to što ima dece koja nisu vakcinisana po obaveznom kalendaru imunizacije a uredno idu u školu, verovatno biti tema zajedničkog sastanka za republičku stručnu komsiju za imunologiju, pedijatriju i infektivne bolesti. Ona je navela da će sa jačanjem Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", takvih slučajeva biti sve manje.

- Mi ćemo gledati da Nacionalni tim za vakcine formiramo upravo od ove tri republičke stručne komsije. Možda će morati neki zakonsku akti i pravilnici da se donesu - rekla je ministarka za Telegraf.rs.

Vakcina/Ilustracija
Vakcina/Ilustracijafoto: BETAPHOTO DRAGAN GOJIC

Dodala je da sa jačanjem naših snaga i razvojem Instituta "Torlak" biti sve manje onih kojih neće vakcinisati svoje dete.

- To ne znači da vakcine koje se uvoze nisu sigurne. Upravo je Torlak taj koji proverava njihov kvalitet, to radi i ALIMS (Agencija za lekove i medicinska sredstva) sa druge strane, priče oko toga da se uvoze vakcine koje nisu efikasne ne stoje - kazala je ministarka Grujičić.

Bonus video:

03:03

ZBOG OVE TRI STVARI SRBIJI PRETI NOVA EPIDEMIJA! Dr Snežana Rsovac za Kurir TV: Vakcinacija dokazano pruža dobru zaštitu

(Espreso/Telegraf/Jelena Stefanović/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.