DANAS NAM SE VRAĆA SNEG: Evo koji delovi Srbije će se zabeleti
Kišobran, Foto: Nenad Kostić

RHMZ

DANAS NAM SE VRAĆA SNEG: Evo koji delovi Srbije će se zabeleti

U Srbiji će ove sedmice biti promenljivo i hladnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladnije, ali i dalje sa temperaturama iznad proseka, mestimično s kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskovima, a na visokim planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Padavine će u većini krajeva biti slabog intenziteta.

Duvaće slab i umeren vetar, na planinama povremeno jak, južni i jugozapadni, koji će ujutro na severu i zapadu, a tokom dana i u ostalim krajevima biti u skretanju na zapadni i severozapadni uz kratkotrajno pojačanje.

Najniža temperatura će se kretati od pet do 10 stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 11 do 16 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i hladnije, povremeno s kišom. Duvaće slab i umeren vetar, ujutro jugozapadni, u toku dana zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će biti oko 10 stepeni, najviša oko 14.

Kiša
Kišafoto: Beta Dragan Gojić

U Srbiji će ove sedmice biti promenljivo i hladnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. U utorak se, uz više oblačnosti i pojačan severozapadni vetar, mestimično očekuje kiša, na planinama sneg. Od srede će u većini mesta biti suvo, ponegde uz slab jutarnji mraz, uz ređe padavine.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak, 12, februar 2024:

Osobe sa labilnim nervnim sistemom i astmatičari mogu osetiti pojačane tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Razdražlјivost, glavobolјa i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.