METEOROLOG MIHAJLOVIĆ OTKRIO PROGNOZU ZA SRETENJE: Ove nedelje PROLEĆE, pa se VRAĆA ZIMA, evo da li će biti SNEGA
Goran Mihajlović, Foto: Kurir televizija

vremenska prognoza

METEOROLOG MIHAJLOVIĆ OTKRIO PROGNOZU ZA SRETENJE: Ove nedelje PROLEĆE, pa se VRAĆA ZIMA, evo da li će biti SNEGA

U februaru imamo dva neradna dana povodom Dana državnosti i „namestili“ su se nikad bolje, što će mnogi iskoristiti za mini odmor

Objavljeno:

Nedelja pred nama biće prolećna, sa temperaturom iznad 20 stepeni - tako kaže februarska prognoza. Kada možemo da očekujemo novo zahlađenje, hoće li biti novog snežnog talasa i kakvo nas vreme očekuje za praznik - u emisiji "Probudi se" otkriva meteorolog Goran Mihajlović iz Republičkog hidometeorološkog zavoda.

U februaru imamo dva neradna dana povodom Dana državnosti i „namestili“ su se nikad bolje – 15. i 16. februar padaju u četvrtak i petak tako da se lepo spajaju s vikendom. A dok planirate kako najbolje da ih iskoristite, ne zaboravite da proverite i vremensku prognozu.

Naime, do kraja ove nedelje imaćemo pravo prolećno vreme s temperaturama i do 23 stepena, navodi RHMZ.

Sunčano vreme
Sunčano vremefoto: Petar Aleksić

„Početak naredne sedmice donosi nešto niže temperature, ali i dalje iznad proseka, i padavine, s tim da bi u nižim predelima to bila kiša“, rekao je Mihajlović.

A šta je sa Sretenjem? Zanimljivo je da je upravo tog vikenda jedini dan u februaru kad se i u nižim krajevima očekuje sneg – bar prema velikoj prognozi RHMZ za februar.

Sneg
Snegfoto: Beta Dragan Gojić

„Možemo reći da bi taj drugi deo sedmice ipak bio bez padavina. Ostaje da vidimo koliko, trenutno snega ima dovoljno za zimske sportove i radosti što se tiče Kopaonika i Stare planine, kao najznačajnijih zimskih centara – znači 29-30 cm snega je na Kopaoniku, oko 20 na Staroj planini. S obzirom na ovo toplo vreme očekuje se postepeno topljenje i smanjenje snega, ali bi početak naredne sedmice doprineo sa nižim temperaturama… Tako da, što se tiče praznika, biće uslova i za boravak u planinama“, smatra Mihajlović.

Bonus video:

03:12

OVDE JE PROGOVORILA ISTORIJA NA SAV GLAS! Na livadi u Kragujevcu donet je Sretenjski ustav (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Nova / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.