PUNE ČEKAONICE UKC-A NIŠ: Više virusnih infekcija trenutno hara, a evo koja grupa građana NAJVIŠE OBOLEVA
Klinički centar Niš, Foto: Kurir/M.S.

virusi

PUNE ČEKAONICE UKC-A NIŠ: Više virusnih infekcija trenutno hara, a evo koja grupa građana NAJVIŠE OBOLEVA

Direktorka Klinike za pedijatriju UKC-a dr Jelena Vojinović kaže da je porastao broj obolelih u Nišu

Objavljeno:

Niška klinika za pedijatriju u UKC-u punija je nego inače zbog mališana koji su zbrinuti zbog posledica virusnih infekcija koje trenutno haraju, ali i zbog pertusisa, javlja TV Zona Plus.

Direktorka Klinike za pedijatriju UKC-a dr Jelena Vojinović kaže da broj obolelih u Nišu nije ni blizu onom u Beogradu i Vojvodini.

- Nažalost, klinika je poprilično puna. Sezona respiratornih infekcija krenula je već oktobra meseca. Imali smo nekoliko malih epidemijskih talasa izazvanih različitim izazivačima. Tu je, pored uobičajenih adeno i rinovirusa, bio veliki nalet respiratornog sincicijalnog virusa od koga nažalost najviše oboljevaju odojčad i deca mlađa od dve godine. Pored toga, kovid nam je još uvek tu, zatim je došao talas gripoznih infekcija. Pertusis nije uzeo te razmere kao u Beogradu i Vojvodini, ali bilo je dece i sa tim problemom, srećom svi su imali dobar ishod - rekla je za TV Zona Plus dr Vojinović.

Bolesno dete
Bolesno detefoto: Profimedia

Ona dodaje da srećom postoji izdvojeno odeljenje za decu sa infekcijama.

- Neka deca nažalost razviju ozbiljnu kliničku sliku digestivbih infekcija i potrebna im je intenzivna nega. Srećom, za sada ne beležimo loše ishode, to je ohrabrujuće - rekla je za TV Zona Plus direktorka Klinike za pedijatriju UKC-a dr Jelena Vojinović.

Bonus video:

08:45

KONSTANTNO VAS BOLE LEĐA I GLAVA? Nećete verovati da iza OVIH SIMPTOMA LEŽI VIRUS! Doktor otkriva još pokazatelja za Kurir

(Espreso / Telegraf / TV Zona Plus / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.