ZATVORENICI IZ ZAJEČARA POKAZALI HUMANOST! Pomogli da se sredi izgorela kuća devetočlane porodice (FOTO)
Izgorela kuća, Foto: RINA

humanost na delu

ZATVORENICI IZ ZAJEČARA POKAZALI HUMANOST! Pomogli da se sredi izgorela kuća devetočlane porodice (FOTO)

Ovo nije prvi put da osuđena lica pokažu svoju humanost

Objavljeno:

Zaposleni i osuđenici Okružnog zatvora u Zaječaru učestvovali su u sređivanju kuće porodice sa sedmoro maloletne dece kojoj je požar uništio dom i uručili su im pakete sa hranom, hemijskim sredstvima i garderobom. Zaposleni u OZ Zaječar odlučili su da pomognu ovoj porodici, a ovoj humanoj akciji priključila su se i sedmorica osuđenika koji kaznu izdržavaju u poluotvorenom odeljenju zavoda.

- Svi zajedno, u saradnji sa Crvenim krstom iz Zaječara, posetili su kuću, kako bi je što više očistili i olakšali u konačnom povratak porodice. Osuđenici su se, takođe, odrekli svojih suvih obroka i prosledili ih članovima ove porodici kojoj je potrebna sva moguća pomoć – garderoba, obuća, nameštaj, novac, građevinski materijal, prozori, vrata, potvrđeno je za agenciju RINA.

1 / 2 Foto: RINA

Međutim, ovo nije prvi put da osudjena lica pokažu svoju humanost. Ranije su u zavodskoj kuhinji pripremali obroke za decu ometenu u razvoju budući da su ranije stekli sertifikate za pekare tokom izdržavanja kazne zatvora u OZ Zaječar.

Osuđena lica više zavoda su u proteklih nekoliko godina donirala novac za lečenje bolesne dece, kupovine medicinskih pomagala i ishranu korisnika u dečijim svratištima, a učestvovali su i u obezbeđivanju nasipa na Savi kod Šapca u velikim majskim poplavama koje su pogodile Srbiju 2014. godine.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreso / RINA / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.