NI DANAS NE OČEKUJTE PROLEPŠANJE VREMENA: RHMZ najavio KIŠU I MRAZ
Kiša, Foto: Nenad Kostić

RHMZ

NI DANAS NE OČEKUJTE PROLEPŠANJE VREMENA: RHMZ najavio KIŠU I MRAZ

Najniža temperatura biće od minus četiri do dva, a najviša od pet do 11 stepeni

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti oblačno, kiša će padati popodne u Vojvodini, a od večeri i ponegde u ostalim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutro na jugozapadu, jugu i istoku Srbije niska oblačnost, a u ostalim krajevima pretežno vedro uz slab mraz.

Duvaće slab do umeren vetar, tokom dana u skretanju na južni, a uveče i noću ponovo severozapadni, u Timočkoj Krajini u pojačanju.

Najniža temperatura biće od minus četiri do dva, a najviša od pet do 11 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, a slaba kratkotrajna kiša u pojedinim delovima grada očekuje se od večeri. Najniža temperatura biće od minus dva do jednog stepena, a najviša oko 10 stepeni.

1 / 3 Foto: RINA

U četvrtak će u Srbiji biti promenljivo i vetrovito uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Duvaće umeren do jak, na istoku Srbije olujni severozapadni vetar. Kratkotrajne padavine očekuju se uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije.

U petak će tokom većeg dela dana biti suvo. Uveče na severozapadu naoblačenje s kišom, koje će se u toku noći premeštati preko ostalih krajeva.

U subotu će biti vetrovito s jakim severozapadnim vetrom, uz delimično razvedravanje. Više oblačnosti zadržaće se samo na istoku zemlje uz povremenu susnežicu, sneg ili pljuskove snega.

Od nedelje do kraja januara slab jutarnji mraz, danju uglavnom suvo uz promenljivu oblačnost, a slabe padavine biće moguće lokalno u brdsko-planinskim predelima.

Biometeorološka prognoza za sredu, 24. januar 2024. godine:

Očekuje se pobolјšanje. Izvesne tegobe mogu i dalјe osećati osobe sa srčanim i respiratornim obolјenjima, naročito tokom jutarnjih sati. Poremećaj sna i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.