U OVOM DELU SRBIJE VEČERAS ĆE PADATI SNEG: Temperatura ide i do -7 stepeni, od SLEDEĆE nedelje NOVI OBRT!
Sneg, Foto: Andrej Ivanov / AFP / Profimedia

UPOZORENJE RHMZ-A

U OVOM DELU SRBIJE VEČERAS ĆE PADATI SNEG: Temperatura ide i do -7 stepeni, od SLEDEĆE nedelje NOVI OBRT!

Sneg je napadao u većem delu naše zemlje

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će večeras na severu Srbije biti vedro, u ostalim krajevima pretežno oblačno, a slab sneg očekuje se još samo na jugu zemlje.

- Večeras na severu Srbije vedro, u ostalim krajevima pretežno oblačno, a slab sneg očekuje se još samo na jugu zemlje. U toku noći suvo uz delimično razvedravanje - stoji u RHMZ najavi.

Najava RHMZ-a
Najava RHMZ-afoto: Printscreen/RHMZ

Sutra hladno sa umerenim mrazem

Sutra (21.01.) ujutro hladno sa slabim i umerenim mrazem, a na jugozapadu, jugu i istoku Srbije ponegde i uz maglu ili nisku oblačnost. U toku dana pretežno sunčano, ali prohladno. Jutarnja temperatura od -7 do - 3 °C, najviša od 0 do 6 °C.

U nedelju i ponedeljak minimalne temperature ispod -5

Kako su najavili meteorolozi, jutarnji mraz će na severu i zapadu Srbije biti najizraženiji u nedelju i ponedeljak (21. i 22. januara), kada se očekuju minimalne temperature ispod -5 °S. Na jugu i istoku zemlje mraz će biti najjači u ponedeljak i utorak (22. i 23. januara), kada su prognozirane minimalne temperature od -10 do -5 °S, lokalno i niže.

Početkom sledeće sedmice temperatura u porastu

Dnevna temperatura početkom naredne sedmice u porastu. Usled topljenja snega u toku dana i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, očekuje se i poledica.

Jutros se Srbija probudila zajevana

Podsetimo, jutros se Srbija probudila zavejana. Sneg je napadao u većem delu naše zemlje, a idilične slike i snimci od jutros tižu sa juga - tačnije iz Niša.

Bonus video:

00:34

PRVI SNEG ZAVIO SRBIJU U CRNO! Za 24 sata desilo se 15 saobraćajnih nesreća: Troje ljudi izgubilo život, NIZALI SE LANČANI SUDARI

(Espreso / Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.