SRPKINJA ANA SA 3 DRUGARICE VESLA PREKO ATLANTIKA PREPUNOG AJKULA, A OVO IM JE CILJ! "Nije kuma dugme!" (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram/Whatifness

SVAKA IM ČAST

SRPKINJA ANA SA 3 DRUGARICE VESLA PREKO ATLANTIKA PREPUNOG AJKULA, A OVO IM JE CILJ! "Nije kuma dugme!" (VIDEO)

Strahinja i Anja, dvojac koji stoji iza profila "Whatifness" podelio je priču o njima na svom nalogu, a tom prilikom su naveli i šta sve ove hrabre devojke i očekuje

Objavljeno:

Ana Žigić iz Srbije sa tri drugarice 28 dana i noći vesla na Atlanskom okeanu, a njen cilj je da ga prevesla i da tu pobedu posveti ženama koje boluju od endometrioze.

Ana je prva žena iz Srbije koja će preveslati Atlantik. Ona je jedna od devojaka koja već 28 dana i noći vesla po nemilosrdnom Atlantiku zajedno sa još tri drugarice, trasu dugu 6.000 kilometara od Afrike do Amerike. Grupa ovih hrabrih devojaka se nalazi u čamcu od svega sedam metara.

Strahinja i Anja, dvojac koji stoji iza profila "Whatifness" podelio je priču o njima na svom nalogu, a tom prilikom su naveli i šta sve ove hrabre devojke i očekuje. Kako su naveli, Ana je njihova kuma.

- Oko njih su talasi od 12 metara, oko njih prolaze ajkule, kitovi, preleću jata riba preletuša. Dok se trkaju sa još 24 ekipe u ovom podvigu, Ana i njen tim moraju da desalinizuju morsku vodu i da jedu male zalogaje astronautske hrane jer u čamcu nema mesta za skladištenje - objašnjeno je.

U daljem obraćanju, Strahinja i Anja su objasnili kako se Ana bavi veslanjem od svoje 12 godine i kada je otkrila da ima endometriozu, zbog prevelikih bolova morala je da prekine da se takmiči. Kada se 2017. godine operisala, polako se ponovo vratila veslanju i odlučila da prevesla okean i posveti ovaj podvig svim ženama koje pate od ove bolesti.

Tokom puta se razboljevale

Da bi opisali sa čime se sve devojke bore, Anja i Strahinja su u viralnom snimku objasnili da su tokom ove trke devojke bile bolesne, kao i da su imale temperaturu. I pored bolesti i svega, one su sada u finalu trke i ostalo im je manje od 1.600 kilometara do cilja.

Na samom kraju, oni su naveli kako se Ana i njene prijateljice trenutno nalaze na drugom mestu od svih učesnica u ovoj trci. Informacija koja je veoma zanimljiva je, da je samo 300 žena preveslalo Atlantik, a sada bi trebalo da se na tu listu upiše i prva žena iz Srbije.

Bonus video: KOPAONIK SKUPLJI OD FRANCUSKE! Sve spremno za skijanje, uz pomoć veštačkog snega! POGLEDAJTE KAKO TO IZGLEDA i ŠTA KAŽU TURISTI

02:26

KOPAONIK SKUPLJI OD FRANCUSKE! Sve spremno za skijanje, uz pomoć veštačkog snega! POGLEDAJTE KAKO TO IZGLEDA i ŠTA KAŽU TURISTI

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.