ZBOG BORISOVIH REČI JECALA JE CELA JUGOSLAVIJA: "Šta bi rekao majci, koja te rodila, pa ostavila"?
Dečak Boris, Foto: Printskrin: Facebook/Dnevna doza Beograda

tužne reči malenog dečaka

ZBOG BORISOVIH REČI JECALA JE CELA JUGOSLAVIJA: "Šta bi rekao majci, koja te rodila, pa ostavila"?

"Jedna žena je ostala u drugom stanju, pa me rodila, pa me bacila. A to nije lijepo, je li?"

Objavljeno:

"Šta bi rekao pravoj majci, koja te rodila? Gledaj tamo u kameru, tu ti je kao mama, ti je sretneš i pričaš", obraća se pesnik Dragan Radulović devetogodišnjem dečaku Borisu. Da kaže šta bi rekao majci koja ga je rodila, pa ostavila, da je sretne negde.

"Samo ću da se upoznam, 'vako, zdravo mama, ona kaže zdravo. Mama, je l' ti mene znaš? Kaže, ne znam. E, da ti ja nešto ispričam. Dođi sa mnom, da ti i ja nešto pričamo. Ti se mama, ne sećaš da si ti mene rodila, da si bila na drugom stanju, da ti rek'o doktor. I ti si mene ostavila. A ja sam tebe puno voleo i nisam znao, plak'o sam".

"Dođi da se upoznamo, da me vidiš, da me proceniš"

"Plak'o sam za tobom, suze su mi ovolike bile... Dođi da se upoznamo, da me vidiš, da me proceniš, da l' sam ja tvoj sin... Dođi ljepo, upoznaću te sa mojim mamom i tatom, i onda se objasni", rekao je dečak u emisiji "Velike nevolje malog Borisa", tada štićenik Doma za nezbrinutu decu u Bjeloj.

Njih dvojica sede za stolom, a ispred Borisa je komad hleba, koji on pomalo čeprka i žvaćka. Ali nije on nepristojan, da priča dok jede. Tako mali, kao da ima pravu meru stvari. Jede, ali se i ne vidi da jede. Pristojan je i vedar, nije ljut na majku, voli je, a život ga je naterao da bude mudar i rano shvati kako stvari funkcionišu. Mada tako mali, sigurno i za majku ima razumevanja.

Detinje iskreno, sa rukicama na stolu, počinje da priča. I onda se nesvesno okreće kameri, kao da je mama stvarno tu, pored. Želi da ga vidi i žali što je uradila to što je uradila. Jer ko bi njega takvog mogao da ostavi. Priča kao mator, dok izgovara sve što bi hteo da kaže, gestikulira, pokazuje kolike su suze bile za majkom.

Maleni, prepametni Boris otvorio je dušu Draganu Raduloviću, autoru kog se sećaju starije generacije. Proslavile su ga ovakve i slične TV - priče, međutim, ništa manje uspešni nisu bili ni njegovi ostali televizijski radovi: "Suncokrili", "Šareni autobus", "Jole, Jole", "Šalajko", Pešak u automobilu", "Iščašene bajke"...

Boris mu je rekao i:

"Jedna žena je ostala u drugom stanju, pa me rodila, pa me bacila. A to nije lijepo, je li?"

Dirljiv video možete pogledati na početku teksta.

Bonus video:

04:17

PSIHOLOG O VRŠNJAČKOM NASILJU: Roditelj očekuje da vaspitač uradi nešto što on kod kuće ne radi, TO NE MOŽE! OVO JE JEDINO REŠENJE

(Espreso/Telegraf.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.