PUTARI NA OVOJ PLANINI CELE ZIME IMAJU PUNE RUKE POSLA: Ne krećite u tom pravcu inače ćete OSTATI ZAVEJANI (FOTO)
Foto: RINA/Ustupljene fotografije

GOLIJA

PUTARI NA OVOJ PLANINI CELE ZIME IMAJU PUNE RUKE POSLA: Ne krećite u tom pravcu inače ćete OSTATI ZAVEJANI (FOTO)

Najveće probleme na ovoj deonici prave jaki vetrovi koji prave smetove visoke i po nekoliko metara, zbog čega se savetuje vozačima da izbegavaju taj rizični putni pravac

Objavljeno:

Ako se usudite da u zimskom periodu krenete od Ivanjice ka Novom Pazaru preko Golije, dobro razmislite koliko je to pametna ideja, jer zbog promenljivih vremenski uslova u ovo doba godine možete ostati zavejani. Putari na ovom kritičnom potezu, na deonici Odvraćenica - Preko Brdo uveli su 24-ovno dežurstvo.

- Svake zime spašavamo putnike koji krenu na put, a da se prethodno nisu informisali o vremenskim uslovima, naročito na planini kao što je Golija, ona svoju ćud promeni za 10 minuta, zbog čega možete ostati paralisani u snegu - kažu za ageniju RINA u predužeću Putevi Ivanjica.

1 / 3 Foto: RINA/Ustupljene fotografije

Najveće probleme na ovoj deonici prave jaki vetrovi koji prave smetove visoke i po nekoliko metara, zbog čega se savetuje vozačima da izbegavaju taj rizični putni pravac.

- Mi smo u drugom stepenu angažovanosti i svakodnevno šaljemo putarske ekipe na tu tačku, kako bi da u slučaju da neko ostane zavejan brzo reagovali i sprečili tragediju. Samo ove zime do sada imali smo preko pet intervencija, gde su se vozači sukobili sa vremenskim uslovima Golije - dodaju putari.

Bonus video:

00:34

PRVI SNEG ZAVIO SRBIJU U CRNO! Za 24 sata desilo se 15 saobraćajnih nesreća: Troje ljudi izgubilo život, NIZALI SE LANČANI SUDARI

(Espreso/RINA/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.