-13 IZMERENO U DVA MESTA U SRBIJI: Na snazi ŽUTI METEOALARM, evo kada će doći do PORASTA TEMPERATURE!
Led, Foto: Profimedia, Privatna arhiva

DEBELI MINUS

-13 IZMERENO U DVA MESTA U SRBIJI: Na snazi ŽUTI METEOALARM, evo kada će doći do PORASTA TEMPERATURE!

Za vikend, 13. i 14. januara biće suvo vreme uz delimično razvedravanje i uz manji porast dnevnih temperatura

Objavljeno:

U Srbiji se jutros očekuje umeren do jak mraz, mestimična magla i nisko oblačnost, a do od nedelje sledi porast temperature!

Kako je je najavio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), danas se u Srbiji očekuje hladno vreme.

"Ujutru umeren do jak mraz, mestimično magla i niska oblačnost koja će se ponegde u Vojvodini, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji zadržavati duže tokom dana. U ostalim krajevima pretežno sunčano, ali hladno. Vetar slab, promenjiv. Najniža temperatura u većem delu od -10 do -5 stepeni Celizijusovih, a lokalno i niža. Najviša od -4 do 1 stepen Celzijsa. Uveče i u toku noći mestimično stvaranje magle", navodi se u najavi RHMZ-a.

U šest sati, najhladnije je bilo u Sremskoj Mitrovici i Banatskom Karlovcu gde je izmereno -13 stepeni Celizijusovih. Na Crnom Vrhu je izmereno -12, dok je deset stepeni ispod nule izmereno u Novom Sadu, Negotinu, Zlatiboru i Zaječaru.

Temperature u minusu izmerene jutros u šest sati
Temperature u minusu izmerene jutros u šest satifoto: RHMZ / SCREENSHOT

Od nedelje porast temperature

Od četvrtka do kraja sedmice u jutarnjim satima će se zadržati umeren do jak mraz, u većini krajeva sa temperaturom od -10 do -4 stepena Celizijusa, a lokalno i niže.

"Tokom dana, u četvrtak 11. januara, po kotlinama, nizijama i dolinama reka maglovito i hladno uz kratkotrajno razvedravanje sredinom dana. U brdsko-planinskim predelima sunčano. Krajem dana, na severu, a tokom noći i u petak 12. januara u svim krajevima novo naoblačenje uz povremeno provejavanje slabog snega", navodi se.

Međutim, za vikend, 13. i 14. januara biće suvo vreme uz delimično razvedravanje i uz manji porast dnevnih temperatura.

"Otošljenje će biti izraženije u prvom delu naredne sedmice, kada se očekuju i nova naoblačenja sa mešovitim padavinama, odnosno i kišom i snegom", piše u najavi.

Upaljen meteoalarm

Žuti meteolaram na snazi je danas u celoj Srbiji.

Na snazi žuti meteolaram
Na snazi žuti meteolaramfoto: RHMZ / SCREENSHOT

Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, upozorenje je zbog snega, magle i niskih temperatura upaljeno je u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.

U ostalim delovima Srbije, meteoalarm je upaljen zbog snega i leda, ali i ekstremno niskih temperatura.

Šta je žuti meteoalarm?

Žuti meteoalarm znači da vreme može biti potencijalno opasno.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Bonus video:

00:34

PRVI SNEG ZAVIO SRBIJU U CRNO! Za 24 sata desilo se 15 saobraćajnih nesreća: Troje ljudi izgubilo život, NIZALI SE LANČANI SUDARI

(Espreso / Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.