METEOROLOŠKINJA ĆIRKOVIĆ OTKRILA U KOJE VREME ĆE PASTI ČAK 10 CENTIMETARA SNEGA: Temperatura će biti...
Sneg, Foto: Ana Paunković

zima kuca na vrata

METEOROLOŠKINJA ĆIRKOVIĆ OTKRILA U KOJE VREME ĆE PASTI ČAK 10 CENTIMETARA SNEGA: Temperatura će biti...

Do kraja dana u većini mesta formiraće se manji snežni pokrivač, visine do 10 centimetara

Objavljeno: 14:30h

Nova radna nedelja donosi nam prvi sneg ove godine, doduše simbolične visine. U narednim satima očekuje se između pet i 20 centimetara belog pokrivača, najavila je meteorološkinja Milena Ćirković.

Kako kaže, u celoj Srbiji danas se očekuje sneg i formiranje istog. Iz tog razloga je uključen žuti meteoalarm, koji je najniži od svih. Putevi će biti klizavi, zato je oprez neophodan.

- Hladnoća nam ovog puta stiže u sklopu polarnog talasa koji je prošle nedelje zahvatio Rusiju. Kod nas će temperature biti dosta blaže, oko nule u najtoplijem delu dana - rekla je Ćirković.

Sneg, Zima, Vremenska prognoza
foto: Ana Paunković

U danu pred nama oblačno sa susnežicom i snegom. Do kraja dana u većini mesta formiraće se manji snežni pokrivač, visine do 10 centimetara. Osećaju zime u prilog će ići i severac koji će duvatim umerenim do jakim intezitetom.

- Kada je reč o temperaturi, biće niža nego juče, a opet najviša u toku ove nedelje. Danas od minus jedan do plus dva stepena u najtoplijem delu dana - rekla je Ćirković za Euronews Srbija.

Sneg, Zima, Beograd
foto: Ana Paunković

Slede ledeni dani

U nastavku nedelje slede ledeni dani. Ona objašnjava da to znači da temperatura u narednim periodu neće prelaziti nulu ni tokom najtoplijeg dela dana.

Sneg će padati još sutra, i to sve manje i manje, zatim od srede suvo i sunčano i veoma hladno. Vidljivost će od srede biti veoma dobra, kao jedna od glavnih karakteristika hladnih vazdušnih masa koja stižu sa severa.

Bonus video:

02:03

PRVI SNEG PAO, A MI NEMAMO 5 DANA STRUJE! Meštani opštine Ivanjica ogorčeni nakon snežne katastrofe: BRUKA, ALI MORAŠ DA TRPIŠ

(Espreso/Blic/Marija Lekić/Euronews.rs/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.