KOLIKO KOŠTA DA POSETITE LAPONIJU: Najskuplje je iznajmiti automobil, a koliko košta ostalo? (VIDEO)
Laponija, Foto: Prinscreen/Tiktok/KristinaSinkić

PUT DO DEDA MRAZA

KOLIKO KOŠTA DA POSETITE LAPONIJU: Najskuplje je iznajmiti automobil, a koliko košta ostalo? (VIDEO)

Koliko novca treba da izdvojite da biste otputovali u Laponiju, kod Deda Mraza?

Objavljeno:

Srpska blogerka Kristina Sinkić-Radulović na TikToku je objavila video iz Laponije, najsevernijeg dela Finske koju je posetila ove zime. Posebna tamošnja atrakcija je selo Deda Mraza koje se nalazi u mestu Rovaniemi.

Kako piše The Times, Deda Mraz i njegovo pleme svetlucavih vilenjaka svake godine privlače hiljade posetilaca u ovu zimsku zemlju čuda. Deca takođe vole park Deda Mraza, sa blještavim božićnim vožnjama, vilenjacima koji peku medenjake, ledenim skulpturama i još kojim Deda Mrazom. Kristina je u svom videu na društvenoj mreži otkrila koliko ju je ovo magično putovanje koštalo.

Ispričala je da su ona i dečko leteli avionom iz Beča do Helsinkija, a zatim do mesta Rovaniemi. Povratne karte platili su 340 evra po osobi. Najviše su potrošili, kaže, na smeštaj. Noćenje za dve osobe košta 500 evra.

Kristina kaže kako postoje i pristupačnije varijante, poput smeštaja za 150 po noćenju za dve osobe. Dodala je da je pri tome bitno rezervisati smeštaj i nekoliko mjeseci unapred jer se sve ono što je povoljno jako brzo rezerviše.

Napomenula je i da cena unajmljivanja automobila za obilazak Laponije tokom decembra ide i do 700 evra za sedam dana. Što se tiče ostalih troškova, oni mogu biti minimalni, kaže Kristina. Ulaz u selo Deda Mraza se ne plaća niti postoji ikakva obaveza da se nešto kupi.

Bonus video:

03:39

DA IH NEMA, USRED LETA BI NAM PADAO SNEG! Zbog ovoga imamo prestupne godine: Jedno narodno verovanje POSEBNO JE ZASTRAŠUJUĆE

(Espreso/NajŽena// T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.