OVU MOLITVU SVAKI VERNIK IZGOVARA NA BADNJI DAN: Veruje se da donosi ZDRAVLJE, SREĆU i LJUBAV
Foto: Stefan Stojanović

važna je

OVU MOLITVU SVAKI VERNIK IZGOVARA NA BADNJI DAN: Veruje se da donosi ZDRAVLJE, SREĆU i LJUBAV

Molitvu za Badnji dan za sreću i zdravlje u porodici trebalo bi da izgovorite sa svojim najmilijima, kako bi vladalo blagostanje među vama tokom cele godine

Objavljeno:

Molitva za Badnji dan

"Gospode Isuse Hriste Bože naš koji si drvo života u raju zasadio da bi nam darovao večno blaženstvo, i koji si grehom našim put u raj zatvorio, i opet milosrđem tvojim na drvetu krsnom ka spasenju priveo i podigao nas koji smo pali; sam i sada blagoslovi ovo drvo u znak krsta tvoga i drveta života i u spomen rođenja tvoga.

Božić, Badnje veče, Badnji dan
foto: Stefan Stojanović

I kao što su vitlejemski pastiri gorenjem drveta pobedivši studen i hladnoću prišli da se poklone Tebi Bogomladencu, osveti i domove naše ognjem spasonosnim, preobrazi i sve nas da se poklonimo rođenju Tvome, da se spasemo i Crkvi Tvojoj, kao drvetu života, prisajedinimo, jer si Ti blag i čovekoljubac i Tebi slavu uznosimo Ocu i Sinu i Svetome Duhu, svagda, sada i uvek i kroza sve vekove. Amin.

Blagosilja se i osvećuje badnjak ovaj kao simbol drveta krsta, života i vaskrsenja u spomen rođenja Gospodnjeg a za osvećenje domova naših, kropljenjem ovom vodom osvećenom, u ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Amin."

Bonus video:

05:18

ČUDOTVORNA IKONA BOGORODICE TROJERUČICE U VAZNESENJSKOJ CRKVI: Vernici širom Srbije dolaze da se poklone ikoni sa Hilandara

(Espreso/Stil/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.