MARIJA OD OBIČNOG PANJA PRAVI NESTVARNE DEKORACIJE ZA PRAZNIKE: Hobi pretvorila u posao, a sad je NAJVEĆA POTRAŽNJA
Foto: RINA

SVAKA JOJ ČAST

MARIJA OD OBIČNOG PANJA PRAVI NESTVARNE DEKORACIJE ZA PRAZNIKE: Hobi pretvorila u posao, a sad je NAJVEĆA POTRAŽNJA

Za novogodišnje i božićne dekoracije Marija koristi i moderne, ali i tradicionalne elemente

Objavljeno:

Ivanjica - Da dobre ideje uvek imaju i dobar prolaz, na svom primeru pokazala je i mlada Ivanjičanka Marija Pajović iz sela Roščići. Trenutno nezaposlena, ova žena je svoj hobi pretvorila u posao, pa za njenim ukrasnim ikebanama vlada velika potražnja tokom praznika.

- Sada kada nisam zaposlena i nemam nekih većih obaveza pa imam vremena da smišljam i da pravim dekoracije. Radila sam ikebane za slave i veselja, ukrašavala čaše, sveće za svadbe i tako sam došla na ideju da bih mogla i badnjake da radim. Kada sam to počela, onda sam krenula i novogodišnje dekoracije i tako se to proširilo”, kaže Marija za RINU.

Marija Pajović
foto: RINA

Za novogodišnje i božićne dekoracije Marija koristi i moderne, ali i tradicionalne elemente, pa su tako raskošne ikebane spremne za svačiji ukus. Kod pravljenja božićnih dekoracija ova kreativna Ivanjičanka koristi prirodne materijale, hrastovo drvo, slamu, kukuruz i pšenicu, dok u novogodišnju dekoraciju ubacuje i neke dodatne detalje.

- Kao dodatnu dekoraciju stavljam mirisne sveće koje sama pravim. Ubacivanjem boja i eteričnih ulja dobijaju se te mirišljave sveće. Radim ih u različitim oblicima ili u teglicama”, rekla je Marija.

1 / 4 Foto: RINA

U svom radu ima veliku pomoć porodice i prijatelja koji su joj inspiracija ali i koji pronalaze neke nove materijale koje ona iskoristi pri pravljenju dekoracija.

Ono što je činjenica jeste da uz mnogi kreativnosti i ljubavi Marija od jednog običnog panjića pravi nestvarne dekoracije, a trud uvek biva prepoznat stoga dobra prodaja i velika potražnja i ne treba da iznenađuju.

Bonus video: Euforija pred doček nove godine u Beogradu

00:10

Euforija pred doček nove godine u Beogradu

(Espreso/RINA/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.