NI OVAJ PETAK NEĆE BITI IZUZETAK: Pripremite se na KOLAPSE širom Srbije, veće GUŽVE na SVIM IZLAZIMA iz Beograda
Gužva u Beogradu, Foto: ivana jovanovic/beta

Praznične gužve

NI OVAJ PETAK NEĆE BITI IZUZETAK: Pripremite se na KOLAPSE širom Srbije, veće GUŽVE na SVIM IZLAZIMA iz Beograda

Pored AMSS, i u JP “Putevi Srbije” kažu da se pojačan intenzitet saobraćaja na srpskim autoputevima očekuje usled novogodišnjih i božićnih

Objavljeno: 15:11h

Praznične gužve na putevima Srbije već su počele, zbog čega na najfrekventnijim putnim pravcima očekujte pojačan intezitet saobraćaja, češće zastoje i usporenu vožnju.

A od popodnevnih časova, kako upozoravaju u Auto-moto savezu Srbije (AMSS), naročito se očekuju veće gužve ka domaćim planinama i granicama.

- Od popodnevnih časova očekujemo pojačan intezitet saobraćaja i to najviše na prilazima zimskim turističkim i planinskim centrima u Srbiji, ali pored toga i na izlazu iz Srbije, najviše ka Mađarskoj, a potom ka Hrvatskoj, Crnoj Gori, BiH i Severnoj Makedoniji. Pojačan intezitet saobraćaja na tim deonicama, kao i na autoputevima kroz Srbiju očekuje se i oba dana vikenda – kažu u AMSS.

Gužve već počele na izlazima iz Beograda

Interaktivna mapa na sajtu AMSS pokazuje da su gužve praktično već počele i rastu na svim izlazima iz Beograda, kako prema autoputevima ka Zagrebu i Nišu, tako i u pravcu autoputa “Miloš Veliki”. Mapa, takođe, pokazuje i da se stvaraju veće gužve i na prilazima najopterećenijim graničnim prelazima ka Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj.

U AMSS napominju da po poslednjim informacijama zadržavanja na našim graničnim prelazima na putničkim intervalima ne prelaze 30 minuta, kako na izlazu, tako i na ulazu u Srbiju.

AMSS
AMSSfoto: Beta / Emil Vas

Inače, ako putujete u inostranstvo kako bi tamo proveli novogodišnje praznike, kako se budete približavali granici, stanje na prelazima i putevima možete da proverite na sajtu AMSS, a koristan je link gde uživo možete da pratite snimak sa kamera. Osim samog snimka, tu je navedeno i koliko se, prema zvaničnim informacijama, čeka na granici.

Samo kroz Beograd tokom vikenda treba da prođe 110.000 vozila

Pored AMSS, i u JP “Putevi Srbije” kažu da se pojačan intenzitet saobraćaja na srpskim autoputevima očekuje usled novogodišnjih i božićnih, a procena je da će samo kroz naplatnu stanicu Beograd tokom predstojećeg vikenda proći oko 110.000 vozila u oba smera, što je za oko 6 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, kada je prošlo 103.600 vozila.

- Kako bi se vozilima omogućio nesmetan prolazak, “Putevi Srbije” su intenzivirali rad na naplatnim stanicama, povećali broj inkasanata i svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze. Napominjemo da najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine – kažu u JP “Putevi Srbije”.

U saopštenju JP „Putevi Srbije” još apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, ne voze pod dejstvom alkohola, kako ne bi ugrozili svoj život i živote drugih.

Bonus video:

00:59

AKO VAM UKRADU AUTO, OSIGURANJE VAM VRAĆA PUN IZNOS AMSS savetuje za gužve na granicama: Građani moraju da urade OVO pre puta

(Espreso/ Blic, Predrag Vujanac/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.