MOLITVA KSENIJI PETROGRADSKOJ: Kažu da je BAŠ MOĆNA I da donosi SREĆU, LJUBAV I NOVAC
Molitva, Foto: Profimedia

Crkva

MOLITVA KSENIJI PETROGRADSKOJ: Kažu da je BAŠ MOĆNA I da donosi SREĆU, LJUBAV I NOVAC

Sveta Ksenija Petrogradska jedna je od najpoštovanijih ruskih svetiteljki, ali je slave i poštuju pravoslavni vernici i u drugim zemljama.

Objavljeno:

Molitva svetoj Kseniji Petrogradskoj, čija se proslava obeležava 6. februara prema novom kalendaru, izgovara se s namerom da se pronađe posao ili stan, da se blagoslovi brak i porodica. Blažena Ksenija Petrogradska pruža pomoć svima koji se sa verom i molitvom obrate njoj.

PRVA MOLITVA

O, sveta sveblažena mati Ksenija! Ti si pod zaklonom Svevišnjega živela, praćena i ukrepljivana Bogomajkom. Glad i žeđ, studen i vrelinu, uvrede i gonjenja pretrpela si, dar pro-zorljivosti i čudotvor stva od Boga dobila i pod zaštitom Svemogućeg spokoj si našla. Sada te Sveta Crkva kao miomirisni cvet proslavlja. Stojeći na mestu tvoga pogrebenja, pred likom tvojim svetim, kao živoj, koja si sa nama, molimo ti se: primi molitve naše i prinesi ih Prestolu Milosrdnog Oca Nebeskog, i imajući smelost pred Njim, isprosi večno spasenje onih koji tebi pritiču, darežljiv blagoslov za dobra dela i namere naše i izbavljenje od svih nevolja i žalosti. Zastupi nas svetim tvojim molitvama pred prestolom Svemilostivog Spasitelja našeg, nedostojne i grešne. Pomozi, Sveta Blažena mati Ksenija, da se dečica svetlošću Svetoga krštenja ozare i pečatom Duha Svetoga zapečate, da se dečaci i devojčice u veri, čestitosti, bogobojažljivosti vaspitavaju i da uspeha u učenju imaju; da se bolesni i slabi iscele; porodičnu ljubav i slogu pošlji; monahe udostoji da se dobrim podvigom podvizavaju i od uvreda ih ogradi; pastire u kreposti Duha Svetoga učvrsti; narod i zemlju našu u miru i spokojstvu sačuvaj i sažali se na one koji su na samrtnom času lišeni pričešća Svetim Tajnama Hristovim. Ti si nam nada i uzdanje, brzo uslišenje i izbavljenje, tebi blagodarnost uznosimo i s tobom slavimo Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i kroza sve vekove. Amin.

Molitva Svetoj Kseniji Petrogradskoj najviše pomaže ljudima, koji su u oskudici sa novcem, nezaposleni su ili imaju ljubavne probleme.

Bonus video:

01:57

ANDRIJA KUZMANOVIĆ OTKRIO BEZ ČEGA UJUTRU NE MOŽE DA SE PROBUDI: Bog me je pogledao, a za razočaranje nemam vremena!

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.