KONAČNO ĆE SE ZABELETI U SRBIJI: Poznat tačan datum, brže je nego što ste mislili
Foto: Nenad Kostić

DOLAZI SNEG

KONAČNO ĆE SE ZABELETI U SRBIJI: Poznat tačan datum, brže je nego što ste mislili

U nižim predelima će pretežno padati kiša

Objavljeno:

U Srbiji će sutra, u prvom delu dana, biti umereno do potpuno oblačno, na jugu i jugozapadu zemlje sa slabom kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom

Pre podne u Vojvodini, a tokom dana i u ostalim krajevima, doćiće do kratkotrajnog razvedravanja. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije jak, zapadni i severozapadni, po podne u slabljenju i skretanju na južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 5 °C, a najviša od 4 do 11 °C. Uveče i tokom noći sa severa stiže novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom, a jugozapadni vetar će biti u pojačanju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U Beogradu će ujutro i delom prepodneva biti umereno do potpuno oblačno, ali suvo. U toku dana doći će do kratkotrajnog razvedravanja.

Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni, po podne u skretanju na južni i jugoistočni. Najniža temperatura oko 3 °C, a najviša oko 10 °C. Uveče stiže novo naoblačenje, a u drugom delu noći povremeno kiša uz skretanje vetra na jugozapadni. Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak i subotu će biti pretežno oblačno i vetrovito, najpre uz umeren i jak zapadni i jugozapadni vetar, koji će u subotu biti u skretanju na jak severozapadni, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama sa udarima olujne jačine.

U nižim predelima će pretežno padati kiša, a na planinama sneg, koji se samo u noćnim i jutarnjim satima očekuje ponegde i u nižim i brdskim predelima (uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije uz lokalno manji snežni pokrivač). U nedelju ujutro prestanak padavina, pa će zatim do kraja perioda ponovo biti toplije i suvo uz umerenu oblačnost i povremene sunčane periode.

Bonus video

03:30

ZAR OPET?! SKIDAJTE JAKNE, STIŽE NAM TOPLO VREME! Meteorolog Todorović šokirao prognozom za decembar: EVO KADA ĆE PASTI PRVI SNEG

(Espreso/Alo/Nina Denda/Prenela D.Č)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.