POTEZ TROJE GIMNAZIJALACA ODUŠEVIO ČAČANE PA SE I ONI UKLJUČILI: Evo kako POMAŽU SIROMAŠNIMA tokom praznika! (FOTO)
Humanitarni pano, Foto: RINA

HUMANOST NA DELU

POTEZ TROJE GIMNAZIJALACA ODUŠEVIO ČAČANE PA SE I ONI UKLJUČILI: Evo kako POMAŽU SIROMAŠNIMA tokom praznika! (FOTO)

Vođeni nekim sličnim humanim idejama očačanski gimnazijalci su odlučili su da pomognu sugrađane koji su slabijeg imovnog stanja

Objavljeno:

Pred nama su dani davanja i sreće, a troje đaka čačanske Gimnzije pokazali su da imaju veliko srce i da misle na one koji u vreme ovih prazničih dana ipak nemaju ono što im je potebno. Vođeni nekim sličnim humanim idejama oni su odlučili su da pomognu sugrađane koji su slabijeg imovnog stanja. Naime, oni su na platou ispred Gimnazije postavili Tablu humanosti gde su okačili kese sa osnovnim životnim namirnicama.

- U ovoj našoj nameri želimo da ostanemo anonimni, jer ne želimo lični marketing već je osnovni motiv pomoć i motivisanje sugrađana na dobročinstvo, kažu za RINU mladi dobročinitelji.

Pored namirnica, svako ko zeli da pomogne moze okačiti i odeću obuću ili igračke. Koliko je ideja himanih mladih ljudi, pun pogodak, govori i podatak da je ubrzo nakon postavljanja, tabla bila bez okačenih vreća sa besplatnim namirnicama.

Pano 'Ako imaš donesi, ako nemaš ponesi'
Pano "Ako imaš donesi, ako nemaš ponesi"foto: RINA

- Ovo je zaista dovna stvar. Već sam donela odrđene stvari i okačila i sutra ću. Još više me raduje, kad znam da su se ovoga dosetili maldi ljudi. To nam daje nadu da će Srbija i za dvadeset godina biti država u kojoj će živeti dobri ljudi, kaže Čačanka Milica Perović.

Tabla humanosti u centru Čačka biće postavljena za vreme praznika.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreso / RINA / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.