"ŠTA JE OVO, BOGOSLOVIJA?": Roditelji BESNI jer pojedine škole SKRAĆUJU ČASOVE zbog Svetog Nikole
Učenici, Foto: Dragana Udovičić

odluke pojedinih škola

"ŠTA JE OVO, BOGOSLOVIJA?": Roditelji BESNI jer pojedine škole SKRAĆUJU ČASOVE zbog Svetog Nikole

Neki su čak ovo proglasili izrazom zatupljenosti

Objavljeno:

Poznata je izreka da na Svetog Nikolu pola Srbije slavi, a druga polovina ide na slavu, ali pitanje da li je zbog toga potrebno skratiti časove u školama pokrenulo je lavinu. Dok su jedni svim srcem za, drugi smatraju da je to nedopustivo u sekularnom društvu.

"Molim vas, da li je ikada bilo dok ste bili đaci da škola skraćuje časove zbog sv. Nikole?", glasilo je pitanje koje je na mreži "Iks" pokrenulo raspravu.

Odgovori se kreću od onih koji takvu praksu podržavaju, koji su je imali u školi i tvrde da se tako podržava i privatni i duhovni život učenika, što bi škola i trebalo da radi.

"Naša škola je i paketiće delila svima, skraćivala časove, ko je slavio imao je pravo da ne dođe na nastavu. Ja sam osnovnu školu završila 2007. godine", napisala je jedna korisnica ove mreže.

"Bilo je u mojoj skoli (2013-2017), na sv. Nikolu i, čini mi se, sv. Jovana, uglavnom dve velike slave i nije bilo ni smisla da drže nastavu za nas petoro", napisala je jedna neutralna tviterašica.

Pored tako orijentisanih, bilo je i onih koji su se žestoko protivili uticaju praznika na nastavu.

"Ovi kako su počeli, crvena slova će proglasiti neradnim danima", piše jedna protivnica ovakvog načina funkcionisanja.

Neki su čak ovo proglasili izrazom zatupljenosti:

"Tužno je gledati zatupljenu Srbiju sa potpuno prevaziđenim, detinjastim odnosom prema religiji, mladima koji se krste kad prođu pored crkve i ostalim kičem,"

Neki su čak otkrili da postoje škole koje uopšte ne rade tog dana:

"Postoji škola koja taj dan proglasi "neradnim" jer prosto nema opciju zamene nastavnika", objasnila je jedna korisnica.

Bonus video:

02:27

SA 9 GODINA POČELA DA SVIRA TRUBU! Evo ko su devojke koje su pesmom Nikoljdan OSVOJILE SRCA cele Srbije (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.