DANAS KAO DA JE PROLEĆE: Temperatura i do 17 stepeni u ovim delovima Srbije
Lepo vreme, Foto: Nenad Kostić

RHMZ

DANAS KAO DA JE PROLEĆE: Temperatura i do 17 stepeni u ovim delovima Srbije

U narednim danaima očekuje se umereno do potpuno oblačno vreme

Objavljeno:

U Srbiji će biti pretežno oblačno i toplo vreme, u toku dana severu, a uveče i tokom noći i u većini krajeva, sa kišom, samo će se na jugu i jugoistoku zadržati suvo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Dovaće slab i umeren vetar, u košavskom području i na planinama povremeno jak južnih pravaca. Najniža temperatura od 2 do 10 stepeni Celzijusovih, najviša od 8 do 17 stepeni. U Beogradu sutra pretežno oblačno i toplo vreme koje će tokom dana biti bez padavina sem moguće slabe jutarnje kiše. Jače padavine se očekuju uveče i tokom noći. Duvaće umeren južni i jugoistočni vetar. Očekuje se najniža temperatura od sedam stepeni do 10, najviša oko 17 stepeni.

U narednim danaima očekuje se umereno do potpuno oblačno vreme, od četvrtka temperatura u postepenom padu. U četvrtak pre podne i sredinom dana na severu prestanak padavina, u ostalim predelima s kišom, koja će na planinama preći u sneg.

U petak na severu suvo, u ostalim krajevima sa ponegde sa kišom, na planinama sa slabim snegom, dok se u suvotu slabe padavine se očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Zatim uglavnom suvo, a početkom sledeće sedmice i malo toplije.

Biometeorološka prognoza za sredu, 13. decembar 2023:

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija mogući su pospanost, kao i bolovi u zglobovima i mišićima. Koncentracija se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.