TITOVA UNUKA OBJAVILA SLIKU SA ĆERKOM: Odrekla se očevog prezimena, NOSI PREZIME OVE ŽENE (FOTO)
Josip Broz Tito, Foto: Profimedia

BIOGRAFIJA

TITOVA UNUKA OBJAVILA SLIKU SA ĆERKOM: Odrekla se očevog prezimena, NOSI PREZIME OVE ŽENE (FOTO)

Od pet brakova Josipa Broza Tita tri braka bila su zvanična

Objavljeno:

Iza Josipa Broza Tita ostale su brojne naslednice. Među njima je i njegova unuka Saša Broz koja često priča o svom dedi. Objavila je nedavno na Fejsbuku sliku sa ćerkom Sarom koja je nedavno promenila prezime, u čemu su je roditelji podržali. O kakvoj promeni je reč i ko su sve naslednice Maršala?

"Ljubljana", napisala je unuka Josipa Broza Tita Saša Broz pored slike sa ćerkom. Fotografiju je lajkovalo 2.000 ljudi, a u komentarima im govore da su predivna majka i ćerka.

Sara je pre nešto duže od godinu dana promenila prezime pa umesto očevog prezimena Zidarić nosi prezime prabake Herte Has, jedne od pet supruga Josipa Broza Tita.

Ko su naslednice Josipa Broza Tita

Od pet brakova Josipa Broza Tita tri braka bila su zvanična. U prvom braku sa Pelagijom Belousovom (1904- 1968) dobio je četvoro dece od kojih je najstarije rođeno mrtvo 1920. Ćerka Zlatica umrla je sa dve godine 1923. a sin Hinko preminuo ubrzo nakon rođenja 1922.

Sin Žarko rođen 1924. živeo je do 1955. i podario je Titu unuke. Poput oca više puta se ženio - tri puta i imao četvoro dece. Sa suprugom Ruskinjom Tamarom Veger dobio je sina Josipa Jošku Broza 1947. i dve godine kasnije ćerku Zlaticu. Joška Broz koji je lider Komunističke partije i poslanik u Narodnoj skupštini Srbije, ženio se četiri puta i u tim brakovima dobio sinove Nebojšu (1972), Viktora (1977) i ćerku Tamaru (2007). Deda je trojice unuka: Lazara, Luke i Filipa.

Žarko Broz je u braku sa Terezom Kujundžić 1951. godine dobio sina Edvarda, a ćerka Svetlana je plod njegove ljubavi sa trećom suprugom Zlatom Jelinek. Svetlana se rodila 1955. godine, četiri puta se udavala i majka je Ivana Golubovića (1978) i ćerke Sonje Golubović (1982).

Titu je 1941. godine ljubav sa levičarkom i komunističkom aktivistkinjom Hertom Hasom (1914- 2010) donela rođenje sina Aleksandra Miše Broza koji je od 1991. i osamostaljenja Hrvatske radio kao ambasador ove zemlje u Rusiji, a pre toga sa fakultetskom diplomom radio u privredi. Miša Broz iz braka sa Mirom ima ćerku Aleksandru Sašu (1969) koja je 1994. rodila devojčicu Saru Zidarić i i sina Andreja (1973) koji mu je podario unuka Luku.

Bonus video:

05:14

TITO SE POTRUDIO DA SE NJEGOVA SRBOUBILAČKA BIOGRAFIJA NE ZNA! Istoričar Cvetković: Ovaj momenat je po Brozovoj želji IZBRISAN

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.