DANAS U SRBIJI KIŠA I SNEG: Najviša temperatura SAMO 5 STEPENI
Loše vreme, Foto: Aleksa Petrović

RHMZ

DANAS U SRBIJI KIŠA I SNEG: Najviša temperatura SAMO 5 STEPENI

Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar

Objavljeno:

U Srbiji oblačno i hladno vreme koje će u Vojvodinu doneti slabu kišu, a u ostale krajeve kišu i sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na planinama se očekuje manje povećanje, a u nižim i brdskim predelima tek lokalno kratkotrajno stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar koji će se sredinom dana pojačati u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji. Najniža temperatura od nula do tri stepena Celzijusova, a najviša od dva do pet stepeni.

RHMZ navodi da se posle podne i uveče uz sneg na istoku Srbije lokalno očekuje i kiša koja će se lebditi na tlu.

1 / 5 Foto: Beta Dragan Gojić

U Beogradu sutra oblačno i hladno, povremeno sa sipećom kišom ili susnežicom. Duvaće slab do umeren, zapadni i severozapadni vetar. Najniža temperatura oko jedan stepen, a najviša oko četiri stepena.

U petak se očekuje oblačno i hladno vreme, ponegde sa sipećom kišom (rosuljom), na planinama provejavanje slabog snega. U subotu umereno oblačno sa sunčanim intervalima i suvo vreme.

U nedelju posle podne sa severozapada očekuje se novo prolazno naoblačenje s kratkotrajnom kišom, na severu Vojvodine, kao i u brdsko-planinskim predelima sa slabim prolaznim snegom.

Početkom naredne sedmice očekuje se porast dnevnih temperatura od 6 do 12 stepeni Celzijusovih uz kratkotrajnu kišu, a jače naoblačenje i zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom uz pojačan severozapadni vetar očekuje se u sredu uveče i u toku noći ka četvrtku.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak:

Očekivana biometeorološka situacija izazivaće uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje. Preporučuje se povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.