"VODITE TO KUĆI": Anjina MAJKA preminula od KANCERA, Srbi KIPTE OD BESA zbog DOKTOROVIH REČI!
Bolnica / ilustracija, Foto: Profimedia

da li je moguće?

"VODITE TO KUĆI": Anjina MAJKA preminula od KANCERA, Srbi KIPTE OD BESA zbog DOKTOROVIH REČI!

Povod za njenu objavu bila je godišnjica smrti majke

Objavljeno:

Odlazak roditelja, pogotovo ako se mučio pred vašim očima usled teške bolesti, jako teško pada deci. Da li smo mogli da im pomognemo više nego što jesmo, pitanje je koje uvek ostaje na kraju, posebno kada naše drago biće proživljava agoniju usled neopisivih bolova.

Upravo zato, reči korisnice Tvitera iz Srbije, Anje, delile su se na ovoj mreži uz knedlu u grlu. Jer u nekoliko odvojenih tvitova ona je opisala svu patnju i bol pacijenata koji boluju od opake bolesti, kao i ono što zajedno sa njima, proživljavaju članovi porodice.

Eutanazija je civilizacijski opravdana

Povod za njenu objavu bila je godišnjica smrti majke.

"Na današnji dan mi je umrla mama. Prošle smo kroz golgotu njenog terminalnog kancera. Danas ili juče poznanik je postavio pitanje o eutanaziji . Postoje civilizacijski - opravdani i nužni razlozi da se tako nešto odobri. Ne znam koliko će se lekari sa ovim složiti ili verujući ali to each their own.", napisala je ona.

Eutanazija
Eutanazijafoto: Printscreen Youtube / Euronews

U sledećem tvitu, navela je kako je od iste bolesti u istoj godini, preminuo i njen ujak.

"U istoj godini od iste bolesti ujak i majka. Moj ujak je jednostavno odbijao da uzima lekove. To je bilo u UK a te 2007 sistem je bio drugačiji. Dobio je svaku moguću pomoć - medicinsku. Samo sam bila kraj njega. U Srbiji meni je rečeno :” Vodite to kući.” Mama je bila potpuno svesna i pribrana; kao nekadašnji lekar znala je dijagnozu. Surovost ovdašnjeg sistema je neverovatna i onda se jave propovednici koji kažu da je eutanazija greh.", napisala je.

Neke religije dopuštaju

Na kraju, u još jednom tvitu, on je navela kako u nekim religijama postoji izuzetak od pravila, te ipak dozvoljavaju eutanaziju.

"Mama je rodila mene i jednog trenutka kad postajemo stari i nemoćni postajemo deca. Tad naša deca odlučuju za nas i staraju se o nama. U principu abrahamovske religije ne dozvoljavaju eutanaziju ali to nije pitanje verskog opredeljenja već egzistencijalnog određenja. Ni i judaizmu nije dozvoljena eutanazija pa ipak postoje izuzeci! To su teška etička pitanja koje generalno ne može da reši neki teološki sistem.", napisala je ona na kraju.

Bonus video:

03:24

EUTANAZIJA JE UBISTVO, MA MAKAR SE RADILA IZ SAMILOSTI Teolog o slučaju u Zemunu: Ne može čovek uzimati ono što je dao Bog!

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.