KOJA MESTA U SRBIJI SU BILA NAJPOSEĆENIJA U OKTOBRU? Beograd nije JEDINI GRAD za kojim STRANCI lude
Knez Mihailova, Foto: Printscreen/youtube

statistika

KOJA MESTA U SRBIJI SU BILA NAJPOSEĆENIJA U OKTOBRU? Beograd nije JEDINI GRAD za kojim STRANCI lude

Turci su najčešći gosti

Objavljeno:

Srbiju je u oktobru posetilo skoro 400.000 turista, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Ove impresivne brojke pokazuju da je Srbija sve popularnija destinacija. Većina posetilaca nam dolazi iz inostranstva a nešto manje ljudi iz Srbije bira da slobodne dane koristi na izlete i putovanja po domaćim destinacijama.

Od stranaca, Turci su najčešći gosti. Njih čak 24.858 se odlučilo da upoznaju Srbiju, a odmah iza njih su "komšije" iz Bosne i Hercegovine. Rusi ne zaostaju mnogo, sa 18.491 posetilaca.

Pored prestonice, posetioce privlače i druge lokacije, poput planinskih centara, sa zavidnih 73.562 poseta dok lekovita voda i opuštanje u banjskim centrima zauzima drugo mesto sa 63.553 turista.

Najpopularnija je Vrnjačka banja, a odmah je iza nje Sokobanja. Zlatibor je najpoželjnija planina u Srbiji, a za ljubitelje zimskih sportova je tu Kopaonik, drugi najposećeniji planinski centar.

Vrnjačka Banja
Vrnjačka Banjafoto: Printscreen/Youtube/light2tube

Najveći grad i prestonica, Beograd, nudi najviše sadržaja od svih lokacija u Srbiji, pa je i logično da je najposećeniji sa 135.849 turista. Ipak, bitno je spomenuti da Novi Sad ima svoju publiku, broji 24.181 posetioca.

RZS je zabležio je čak 1.095.520 noćenja na različitim destinacijama. Banje su na prvom mestu sa nešto više od 250.000 a nešto manje je u planinskim centrima.

Bonus video:

01:11

Kakva je situacija sa niškim turistima?

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.