"JOŠ SE PRIČA KAKO JE BILO DOBRO": Srbina SVADBA koštala SAMO 1.000 EVRA, kaže da je OVO CAKA!
Svadba, Foto: RINA

i to je moguće

"JOŠ SE PRIČA KAKO JE BILO DOBRO": Srbina SVADBA koštala SAMO 1.000 EVRA, kaže da je OVO CAKA!

Mnogi koji razmišljaju o venčanju, u dilemi su da li se zbog visokih cena isplati praviti veselje sa velikim brojem gostiju

Objavljeno:

Večito pitanje onih parova koji nisu oduševljeni konceptom svadbi jeste da li takva veselja treba uopšte praviti ili ne, i da li u današnje vreme vredi stvoriti sebi dodatni trošak ili čak otići u minus. Zbog toga se još jednom na internetu povelo pitanje oko troškova jedne prosečne srpske svadbe.

Čitavu priču pokrenuo je neimenovani korisnik Redita kog je zanimalo kako i na koji način bi mogao da napravi svadbu a da ne ode u debeli minus, pošto su, kako kaže "cene skočile a težina koverte ostala ista".

Je l' realno da neki prosečan bend za svadbu traži 3.000 evra? Je l' realno da fotograf traži 1.500 evra? Je l' realno da su stolice za neku prosečan restoran skočile na 40-45 evra? Da ne govorim o ostalim troškovima.

Pitanje za sve ali pogotovo za one koji su se nedavno venčali: Koliko je vama izašla svadba i da li se uopšte isplati praviti svadbu za 85-90 ljudi sa ovim cenama koje su skočile u nebesa? Nije nam cilj da sad zaradimo ali takođe ne bismo baš da budemo u minusu 7.000 evra s obzirom da je 'težina koverte' manje-više ostala ista", napisao je on.

Na svoje pitanje dobio je bezbroj komentara - onih koji su otišli u debeli minus, onih koji su nekako uspeli da prođu malo jeftinije, a bilo je tu i saveta kako i na koji način može napraviti svadbu od koje ga kasnije neće boleti glava.

Mladenci
Mladencifoto: Profimedia

"Ja sam pravio svadbu letos u Beogradu. Imali smo 100 gostiju, 40 evra po osobi, bend je bio 2.000 evra. Ukupni troškovi su bili negde oko 10.500/11.000 evra. Kad smo sabrali pare što smo dobili bilo smo na kraju u minusu oko 2.000 evra ali nama je to bilo OK, nismo ni očekivali da budemo u plusu", napisao mu je jedan korisnik.

Neki su tvrdili da su svadbe postale ozbiljan biznis.

"Jesu te brojke, možda možeš da nađeš neki onako bend za 2.000 evra i fotografa za 1.000 evra. I restoran na smederevskom putu u Kaluđerici ili Boleču. Koliko para toliko muzike, svadbe su postale ozbiljan biznis", glasio je još jedan komentar.

Svadba od 1.000 evra

Da se zaista može proći jeftinije ukoliko se zaboravi na ogromne gala svadbe, iz prve ruke potvrdio je i jedan nedavno oženjeni Srbin koga je cela svadba koštala 1.000 evra.

"Žena i ja napravili u nekom restorančiću za užu rodbinu ručak a u mom dvorištu uveče rejv za ekipu, sve ukupno oko 1.000 evra izašlo. Evo sedam godina kasnije još uvek se priča kako je dobro bilo. Ta gala dešavanja sa dimom, bendom od 3.000 evra i ostale nebuloze su totalno nebitne pogotovo ako ćete vas dvoje posle svega da se nervirate što ste u minusu a tetke da ogovaraju kako šlag nije dobro bio ulupan. Zaj**ite to i napravite sebi ugođaj, ostali su nebitni!", savetovao je jedan muškarac.

Kako pravljenje svadbi izgleda u unutrašnjosti Srbije, objasnili su oni Srbi koji su svoja veselja pravili van Beograda.

"Nedavno smo pravili veselje za stotinak ljudi, pokrili su se troškovi i ostalo nešto sitno preko. Cena stolice je bila oko 30 evra, nismo plaćali nikakvo kićenje i gluposti, fotograf nam je uzeo 100 evra + naplaćivao fotografije 200 dinara i bend nam je dao popust (umesto 1.500 oko 750 su naplatili). Tako je kako je. Ili izađi malo iz Beograda, ili plati", "Zapadna Srbija, bend njih 7+2 tehničara 2.200 evra (ima i za manje), programska muzika bez trubača. Stolica 28 evra, rezervisano u aprilu, fotograf 200 evra snimak + slike izaći će oko 400 evra ukupno, dekoracija samo mladenačkog stola i luk za slikanje 200 evra. To je ono što smo morali da damo odjednom, sve ostalo se kupovalo usput. Svadba od 230 ljudi, pokrili smo se i ostalo je nekih para preko", pisali su oni.

Bonus video:

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.