"KATASTROFALNA SITUACIJA, NE ZNAMO ŠTA NAS TEK ČEKA": Porodica Bojović sa MALOM BEBOM već 8 dana nema struju! FOTO
Porodica Bojović, Foto: RINA

zabrinuti

"KATASTROFALNA SITUACIJA, NE ZNAMO ŠTA NAS TEK ČEKA": Porodica Bojović sa MALOM BEBOM već 8 dana nema struju! FOTO

Bojovići iz sela Kovilje osam dana bez struje, strahuju i za namirnice koje su spremili jer će sve da se pokvare

Objavljeno:

Jake snežne padavine koje su tokom prethodnih dana pogodile opštinu Ivanjica najveće probleme napravile su na elektromreži, a na hiljade ljudi u planinskim selima ostalo je bez struje. Najkritičnije je ipak u selu Kovilje, kod porodice Bojović gde čitavih osam dana nemaju struje. Krsnu slavu Mratindan proslavili su u mraku, a najteže je što imaju bebu staru samo mesec ipo dana pa više, kako kažu, ni sami ne znaju kako funkcionišu.

Mala beba
Mala bebafoto: RINA

- Mnogo je teško. Beba je mala, treba je presvući, oprati veš, okupati. Grejemo vodu, pere se na ruke. Katastrofalna situacija. Slavu smo proslavili bez struje, svaki dan idemo do susednog sela kako bi napunili mobilni telefon. On se brzo prazni, a to nam je jedina veza sa svetom. Ne znamo šta nas čeka dalje jer zima je tek počela, a nastao je ovaj kolaps, rekao je za RINU Miloš Bojović iz sela Kovilje.

Ono što je takođe veliki problem za ovu porodicu jeste činjenica da ukoliko struja brzo ne dođe svo meso i namirnice koje imaju u zamrzivaču i koje su pripremili za zimu, da se pokvare.

1 / 3 Foto: RINA

- Ovo je selo, hrana i osnovne namirnice se spremaju tokom toplih dana kako bi bili mirni tokom zime. Ivanjica je udaljena oko 35 kilometara i ne možemo da idemo svaki čas do grada da nešto kupimo. Što spremimo to i imamo, ali je žalosno što će svo ovo meso u zamrzivaču da nam se pokvari. Ne znamo šta da radimo, nadam se da će nam neko pomoći, dodaje Miloš.

Lokalne nadležne ekipe čine sve što je u njihovoj moći, ali očigledno je da im je u saniranju svih kvarova potrebna i pomoć kolega sa strane i angažovanje službi na nacionalnom nivou.

Na ostalom delu teritorije Ivanjica, situacija se stabilizovala. Domaćinstva koja su prethodnih dana zbog obilnog snega bila u mraku, sada su dobila struju.

- Sada su gotovo sve trafostanice dobile napon, a i putevi su prohodni. Ono što je dobro što nam vremenske prilike idu na ruku, pa se i sam sneg brzo otapa. Uspeli smo da uz pomoć dobrih ljudi, elektromontera koji su stigli iz drugih opština iz EPS da se probijemo do svake kuće i otklonimo sve kvarove. Nadam se da će uskoro biti rešene muke i porodice Bojović iz Kovilja. Činimo sve da dobiju struju, kazao kazao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Svi putevi na teritorije opštine Ivanjica su prohodni, pa čak i pravac preko Odrvaćenice koji spaja Ivanjicu i Novi Pazar, a važi za jednu od najrizičnijih deonica u Srbiji tokom zimskih meseci.

Bonus video:

00:28

Havarija kod Čačka, grom pogodio strujomer

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.