"IMAĆEMO SNEŽNU ZIMU, ALI TO JE LUTRIJA..." Nedeljko Todorović govorio o vremenskom ROLERKOSTERU, biće i 18 stepeni
Nedeljko Todorović, Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC, Nemanja Nikolić

vremenska prognoza

"IMAĆEMO SNEŽNU ZIMU, ALI TO JE LUTRIJA..." Nedeljko Todorović govorio o vremenskom ROLERKOSTERU, biće i 18 stepeni

Todorović je opisao kakvo vreme možemo da očekujemo do kraja nedelje 3. decembra 2023. godine

Objavljeno:

Snežno nevreme prethodnih dana pogodilo je Srbiju, a posledice se još otklanjaju i vanredna situacija je proglašena u nekoliko opština. Meteorolog Nedeljko Todorović navodi da će u narednim danima temperaturu biti i do 18 stepeni, a da nagli porast temperature znači da će potom uslediti isto tako veliki pad.

Nedeljko Todorović, pričajući o vremenskoj prognozi u narednim danima, kaže da se tokom dana i noći može očekivati kiša, a da će u nižim predelima Srbije biti slabog snega.

Krajem nedelje porast nivoa reka

Nedeljko Todorović ističe da nam nagli pad temperature sledi nakon naglog otopljenja, pošetkom decembra, ali da se tada očekuje i porast nivoa reka, koja dotiču iz Crne Gore.

Sneg
Snegfoto: Kurir

- U petak toplo, biće do 18 stepeni, a onda tokom noći između petka i subote sledi jačenje oblačenja, kiša, a u subotu ujutru i sneg. Tako da bi dosta kiše bilo na jugozapadu Srbije i severu Crne Gore, što doprinosi porastu reka koje dotiču iz Crne Gore, i Lim bi možda bio pod opterećenjem - rekao je Nedeljko Todorović za "RTS".

Biće snežna zima

Sa druge strane Nedeljko Todorović navodi i da je nemoguće u dan prognozirati da li će tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Srbiji biti snega.

- Imaćemo snežnu zimu u svakom slučaju, ali to je lutrija da znamo šta će tačno biti 1. januara. Kako kreće ovaj ritam, biće dosta promenljivo. Bar ćemo za početak, sad u decembru, imati ovaj tip vremena i zimski mesec - smatra Todorović.

Nedeljko Todorović za RTS zaključuje da bi to u praksi značilo promenljive periode vremena u kom će se smenjivati vetar, oblačno vreme, kiša, sneg i potom otopljenje i otapanje snega.

Bonus video:

00:15

Sneg veje na Zlatiboru

(Espreso/ RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.