OLGICA I ŽELJKO SE USELILI U KUĆU OD KOJE SE DIŽE KOSA NA GLAVI: Čuli KORAKE, GLASOVE, ni pop nije imao objašnjenje
Olgica iz Ljubića, Foto: PrintScreen/ YouTub3/ Glas Zapadne Srbije

neverovatno

OLGICA I ŽELJKO SE USELILI U KUĆU OD KOJE SE DIŽE KOSA NA GLAVI: Čuli KORAKE, GLASOVE, ni pop nije imao objašnjenje

Priča jednog para iz sela kod Čačka o, kako kažu, duhovima koji su ih uznemirivali u kući

Objavljeno:

Iako vekovima stara u priču o duhovima danas malo ko veruje, sem možda onih koji tvrde da su nekada imali blizak susret sa njima - što je slučaj sa Željkom i Olgicom, bračnim parom iz sela Ljubić kod Čačka.

Željko i Olgica su kao i svi mladi bračni parovi jedva čekali da se, nakon venčanja 2010. godine usele u kuću koju su iznajmili i sa zadovoljstvom sredili po svom ukusu. Međutim njihovo oduševljenje novim domom trajalo je svega par meseci, jer su im tvrde, sve pokvarili duhovi. Ova priča stara je 13 godina, ipak još uvek se prepričava u Ljubiću ali i čitavoj Srbiji.

Željko i Olgica su se uselili u kuću nekoliko meseci nakon smrti njene vlasnice, međutim usled neobičnih dešavanjima koja su ubrzo usledila, ondašnji stanari tvrdili su da njihovu kuću pohode prikaze i nečiste sile.

Oba supružnika pričala su kako bi sve počinjalo noću, neobičnim ponašanjem i zavijanjem njihovog psa, da bi usledilo lupanje na vrata i prozore, a zatim i koraci po kući, glasno udaranje i grebanje...

"Prvih mesec i po dana se ništa nije dešavalo, međutim nakon prvih Zadušnica počela su neobična zbivanja... Čoveče, kažem ti ja, legli mi uveče da spavamo, prvo veče, kuče stalno zavija na vrata. Drugo veče ponovo ista priča, kuče zavija i počinje lupanje i tačno čuješ kako idu koraci. Čulo se škripanje patosa, udaranje o vrata, grebanje, zveckanje čaša, koraci…", objašnjavao je tada ovaj.

Ni osveštavanje kuće nije pomoglo

Zbog ovih neobjašnjivih stvari odmah su pozvali i sveštenika. Međutim nije bilo nekog pomaka.

"Zvali smo popa da osvešta kuću, on je to učinio, a samo sat vremena kasnije, kada smo se vratili zatekli smo čitavu kuću prekrivenu crnom paučinom", navodi dalje Željko.

Prvi komšija, Mile Lopata, kaže da nije video duhove, ali nešto neobično ipak jeste.

"Ušao sam i video paučinu, čitav zid je bio prekriven, od ćoška do ćoška. Nije u pitanju prljavština, jer je unutra sve bilo krečeno i bilo je kao sneg", rekao je tada on, piše Glas Zapadne Srbije.

"I dobri i loši duhovi postoje"

Prota Milenko Lazić, čija je ovo parohija i koji je osveštao kuću, poznavao je bivšu vlasnicu i objašnjava da se ona nije žalila ni na kakve neobične natprirodne pojave. Međutim ono što je znao o njoj jeste da nije slavila krsnu slavu i da je retko svraćala u crkvu.

Željko iz Ljubića
Željko iz Ljubićafoto: PrintScreen/ YouTub3/ Glas Zapadne Srbije

"Što se duhova tiče, oni postoje, dobri, koji nas upućuju na dobra dela, ali i oni loši, koji čine zlo ljudima i kojih se treba čuvati", rekao prota povodom slučaja duhova u Ljubiću.

Mihailo Šipetić, sadašnji vlasnik kuće, zet pokojnice, kaže da nikada nije video ništa čudno u kući, iako je noćima stražario ne bi li zatekao nekog neobičnog posetioca ili pojavu.

"Sedeo sam u gluvo doba noći, da je ičega bilo mene bi odnelo", rekao je on, piše Glas Zapadne Srbije.

Željko i Olgica su veoma brzo potražili novi dom, iako su ovu kuću detaljno renovirali i sredili, jer kako kažu, od duhova nisu mogli nastaviti da žive u njoj. Kuća u Ljubiću je i nakon dve godine od ovog događaja bila prazna.

Bonus video:

02:56

STARI OBIČAJI PONOVO ZAŽIVELI U VOJVOĐANSKOM SELU ĐURĐIN

(Espreso/ Blic/ Glas Zapadne Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.