NAKON POLA VEKA INTENZIVNO SE RADI NA OVOJ SAOBRAĆAJNICI: Evo o kom delu grada je reč
Foto: Promo

SJAJNE VESTI

NAKON POLA VEKA INTENZIVNO SE RADI NA OVOJ SAOBRAĆAJNICI: Evo o kom delu grada je reč

Gradnja Bulevara započeta je davne 1962. godine

Objavljeno:

Bulevar oslobođenja ukršta se sa nekim od najvećih bulevara i ulica u Novom Sadu. Tuda prolazi i većina autobuskih linija gradskog saobraćaja, što utiče na dobru povezanost Bulevara sa ostalim delovima grada.

Na njegovom severnom kraju nalaze se železnička i međumesna autobuska stanica, a sa obe strane Bulevara nalaze se parking mesta, biciklističke staze i široke pešačke staze. Sve ovo su pokazatelji njegove frekventnosti i velike važnosti u saobraćaju Novog Sada.

Gradnja Bulevara započeta je davne 1962. godine i od tada na njemu nije bilo značajnijih radova. Konačno je nakon svih ovih godina došao red i na njegovu rekonstrukciju.

U prethodnom periodu na Bulevaru oslobođenja završeni su radovi obnavljanja kolovozne konstrukcije u trajanju od dva meseca. Vrednost ove investicije iznosila je 550 miliona dinara.

Za početak 2024. godine najavljena je rekonstrukcija infrastrukture na raskrsnicama koje nisu obuhvaćene dosadašnjim radovima (Bulevar kralja Petra I, Futoška ulica, Maksima Gorkog, Bulevar cara Lazara, Narodnog fronta).

Kroz projekat ,,Čista Srbija” biće urađeno i asfaltiranje samih raskrsnica, kako se isti radovi ne bi dva puta izvodili.

Cilj Grada Novog Sada je da uz zahvalnost za strpljenje u realizaciji ovako važnih projekata, svim svojim sugrađanima obezbedi sigurnije i udobnije saobraćajnice.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.